Rchr
J-GLOBAL ID:200901099047145346   Update date: Sep. 01, 2020

Sakiyama Takaharu

サキヤマ タカハル | Sakiyama Takaharu
Affiliation and department:
Job title: Professor
Homepage URL  (1): http://olcr.kaiyodai.ac.jp/db/profile.php?yomi=SAKIYAMA,%20Takaharu
Research field  (2): Food sciences ,  Applied biofunctional and bioprocess engineering
Research keywords  (12): 酵素 ,  高分子電解質 ,  環境応答型ゲル ,  吸着 ,  洗浄 ,  汚れ ,  enzyme ,  polyelectrolyte ,  gel ,  hygiene ,  cleaning ,  fouling
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 2007 - レトルトパウチ食品の品質向上を目指した加熱殺菌プロセスの解析と制御
  • 食品製造機器の洗浄および衛生管理に関する研究
  • Fouling and cleaning of surfaces of food processing equipment
MISC (34):
Education (2):
  • - 1983 The University of Tokyo
  • - 1981 The University of Tokyo
Professional career (2):
  • 博士(農学) (東京大学)
  • 農学修士 (東京大学)
Work history (5):
  • 2003 - 2008 Tokyo University of Marine Science and Technology Faculty of Marine Science
  • 2008 - - 東京海洋大学海洋科学部 教授
  • 2000 - 2003 Okayama University Faculty of Engineering
  • 1993 - 2000 Okayama University Faculty of Engineering
  • 1984 - 1993 東京大学農学部 助手
Committee career (3):
  • 2005 - 2006 日本冷凍空調学会 食品冷凍事業委員会委員
  • 2003 - 日本食品工学会 理事
  • 1992 - 1998 日本熱物性学会 編集委員
Awards (3):
  • 2011 - 日本食品工学会 2010年度論文賞
  • 2008 - 日本食品工学会 研究賞
  • 1996 - 日本農芸化学会 農芸化学奨励賞
Association Membership(s) (7):
日本冷凍空調学会 ,  日本熱物性学会 ,  高分子学会 ,  日本生物工学会 ,  日本食品工学会 ,  化学工学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page