Pat
J-GLOBAL ID:200903099644542574
冷菓類及びゲル状食品
Inventor:
,
Applicant, Patent owner:
Gazette classification:公開公報
Application number (International application number):1993110700
Publication number (International publication number):1994319459
Application date: May. 12, 1993
Publication date: Nov. 22, 1994
Summary:
【要約】【目的】アイスクリ-ム類(オ-バ-ランのある冷菓類)や高級ゼリ-において出来るだけ砂糖以外の賦形剤を使い、使用する固形量が少なくしかも物性の良い製品を得る。【構成】砂糖及び/又はその代替賦形剤を含有する冷菓類又はゲル状食品において、砂糖重量及び/又は砂糖代替賦形剤重量の1/3〜1/2量のトレハロ-スを使用する。
Claim (excerpt):
砂糖及び/又はその代替賦形剤を含有する冷菓類又はゲル状食品において、砂糖重量及び/又は砂糖代替賦形剤重量の1/3〜1/2量のトレハロ-スを使用することを特徴とする冷菓類又はゲル状食品。
IPC (2):
Patent cited by the Patent:
Cited by examiner (7)
-
特開昭63-240757
-
特開昭63-240758
-
特開平4-179490
-
脱水剤およびそれを用いる含水物の脱水方法並びにその方法で得られる脱水物品
Gazette classification:公開公報
Application number:特願平4-356600
Applicant:株式会社林原生物化学研究所
-
冷凍飲食品及びその製造方法
Gazette classification:公開公報
Application number:特願平5-066098
Applicant:日本食品化工株式会社, 麒麟麦酒株式会社
-
冷菓類又はゲル状食品
Gazette classification:公開公報
Application number:特願平5-102587
Applicant:味の素株式会社
-
新規冷凍食品
Gazette classification:公開公報
Application number:特願平5-110118
Applicant:旭化成工業株式会社
Show all
Return to Previous Page