Pat
J-GLOBAL ID:200903018408392880
新規冷凍食品
Inventor:
,
Applicant, Patent owner:
Gazette classification:公開公報
Application number (International application number):1993110118
Publication number (International publication number):1994319501
Application date: May. 12, 1993
Publication date: Nov. 22, 1994
Summary:
【要約】【構成】 冷凍食品を製造するにあたり、食品に直接添加またはトレハロースを含有する水溶液に食品を浸漬処理し、冷凍することにより、トレハロースを0.5〜10重量%含有する冷凍食品とする。【効果】 風味に影響を与えることなく、冷凍変性、冷凍損傷の少ない冷凍食品を、簡便な方法で得ることができる。
Claim (excerpt):
トレハロースを0.5〜10重量%含有することを特徴とする冷凍食品。
Patent cited by the Patent:
Cited by examiner (10)
-
特開昭62-208273
-
特開昭63-240757
-
特開昭63-240758
-
特開平4-179490
-
発酵調味料
Gazette classification:公開公報
Application number:特願平4-060993
Applicant:群栄化学工業株式会社
-
脱水剤およびそれを用いる含水物の脱水方法並びにその方法で得られる脱水物品
Gazette classification:公開公報
Application number:特願平4-356600
Applicant:株式会社林原生物化学研究所
-
冷凍パン生地類及びその製造方法
Gazette classification:公開公報
Application number:特願平5-066097
Applicant:日本食品化工株式会社, 麒麟麦酒株式会社
-
冷凍飲食品及びその製造方法
Gazette classification:公開公報
Application number:特願平5-066098
Applicant:日本食品化工株式会社, 麒麟麦酒株式会社
-
冷菓類又はゲル状食品
Gazette classification:公開公報
Application number:特願平5-102587
Applicant:味の素株式会社
-
冷菓類及びゲル状食品
Gazette classification:公開公報
Application number:特願平5-110700
Applicant:味の素株式会社
Show all
Return to Previous Page