Rchr
J-GLOBAL ID:201001035837208103
Update date: Jan. 30, 2024
Miyamoto Yuka
ミヤモト ユカ | Miyamoto Yuka
Contact this researcher
You can send email directly to the researcher.
Affiliation and department:
Kobe Women's University Faculty of Home Economics, Dietician Training Course
About Kobe Women's University Faculty of Home Economics, Dietician Training Course
Search "Kobe Women's University Faculty of Home Economics, Dietician Training Course"
Detailed information
Research field (2):
Food sciences
, Home economics, lifestyle science
Research keywords (3):
食品加工学
, 調理科学
, 調理学
Research theme for competitive and other funds (6):
2019 - 2022 Quality Improvement and Social dissemination of Agricultural Products- and Insects-derived Materials aiming at the Sustainable Food Life
2013 - 2015 Is cooking capable of producing bio-functional components?
2012 - 2015 Prove of improvement of dough mechanism by super oxide anion radical
2007 - 2007 ビタミンC由来の活性酸素がパンの品質を改良する
2006 - 異なった殺菌条件で調製した脱脂粉乳のコロイド特性とカード形成に関する研究
2000 - 活性酸素によるタンパク質ゲル状食品の品質改良効果
Show all
Papers (1):
MATSUMURA YASUKI, MATSUMIYA KENTARO, MIYAMOTO YUKA. 食品分散系の品質-安定性・物性に及ぼす加工条件の影響-. 日本調理科学会誌. 2010. 43. 3. 206-212
MISC (24):
NISHIMURA Kimio, MIYAMOTO Yuka, IKEUCHI Sayaka. Superoxide Anion Radicals Contribute to the Beneficial Efects of Ascorbic Acid in Food II -For Tofu and Bread-. New Food Industry. 2015. 57. 12. 1-10
NISHIMURA Kimio, Yuka Miyamoto, Sayaka Ikeuchi. Superoxide Anion Radicals Contribute to the Beneficial Effects of Ascorbic Acid in Food I -For Kamaboko (heat-induced fish gel)-. New Food Industry. 2015. 57. 11. 39-49
TAKEI YURIE, YONEYAMA KAHO, MIYAMOTO YUKA, MATSUMURA YASUKI. 調理条件がトマトソース中の機能性成分に与える影響. 日本食品科学工学会大会講演集. 2014. 61st. 79
永田 万威, 関 仁美, 西村 公雄, 宮本 有香. 薑汁撞?(キョンジャッゾンナーイ)のゲル形成機構とビタミンC の影響について 1,(1), 18-20 (2011). 生命機能研究会プロシーディング. 2011. 1. 18-20
MATSUMIYA KENTARO, MATSUMIYA TOMOKO, MORIMOTO TOMONORI, KAJI TOSHIKI, HAYASHI YUKAKO, KUMAMARU JUN, MIYAMOTO YUKA, NISHIMURA KIMIO, MATSUMURA YASUKI. ESR法による小麦粉生地中の油脂の存在状態の解析. 日本油化学会年会講演要旨集. 2010. 49th. 158
more...
Lectures and oral presentations (25):
鶏肉筋原繊維タンパク質をマルトース修飾すると抗酸化性が現れる
(日本農芸化学会2009年度大会 2009)
活性酸素がパン生地の品質を改良する
((社)日本家政学会第60回大会 2008)
マルトース修飾による鶏肉筋原繊維タンパク質の機能改変
(食品工学,構造,物性に関する京都フォーラム 2008)
加熱殺菌条件が脱脂粉乳のレンネット感受性に及ぼす影響
(日本食品科学工学会2008年度(平成20年度)大会 2008)
加熱殺菌条件が脱脂粉乳のコロイド科学的性質に及ぼす影響
(日本栄養食糧学会2007年度(平成19年度)大会 2007)
more...
Education (3):
- 2009 Kyoto University
- 2004 Doshisha Women's College of Liberal Arts
- 1999 Doshisha Women's College of Liberal Arts Faculty of Human Life and Science Department of Food Studies of Nutrition
Professional career (2):
生活科学修士 (同志社女子大学)
農学博士 (京都大学)
Work history (6):
2008 - 2009 Doshisha Women's College of Liberal Arts Faculty of Human Life and Science
2007 - 2008 Shukugawa Gakuin College Department of Home Economics
2004 - 2007 Shukugawa Gakuin College Department of Home Economics
2004 - Doshisha Women's College of Liberal Arts
2000 - 2002 Doshisha Women's College of Liberal Arts Faculty of Human Life and Science
1999 - 2000 Kyoto Pharmaceutical University
Show all
Association Membership(s) (6):
日本調理科学会
, 日本栄養・食糧学会
, 日本食品科学工学会
, 日本栄養改善学会
, 日本農芸化学会
, 日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
researchmap
.
For details, see here
.
Return to Previous Page
TOP
BOTTOM