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J-GLOBAL ID:201001035837208103   Update date: Jan. 30, 2024

Miyamoto Yuka

ミヤモト ユカ | Miyamoto Yuka
Affiliation and department:
Research field  (2): Food sciences ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (3): 食品加工学 ,  調理科学 ,  調理学
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 2019 - 2022 Quality Improvement and Social dissemination of Agricultural Products- and Insects-derived Materials aiming at the Sustainable Food Life
  • 2013 - 2015 Is cooking capable of producing bio-functional components?
  • 2012 - 2015 Prove of improvement of dough mechanism by super oxide anion radical
  • 2007 - 2007 ビタミンC由来の活性酸素がパンの品質を改良する
  • 2006 - 異なった殺菌条件で調製した脱脂粉乳のコロイド特性とカード形成に関する研究
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Papers (1):
MISC (24):
Lectures and oral presentations  (25):
  • 鶏肉筋原繊維タンパク質をマルトース修飾すると抗酸化性が現れる
    (日本農芸化学会2009年度大会 2009)
  • 活性酸素がパン生地の品質を改良する
    ((社)日本家政学会第60回大会 2008)
  • マルトース修飾による鶏肉筋原繊維タンパク質の機能改変
    (食品工学,構造,物性に関する京都フォーラム 2008)
  • 加熱殺菌条件が脱脂粉乳のレンネット感受性に及ぼす影響
    (日本食品科学工学会2008年度(平成20年度)大会 2008)
  • 加熱殺菌条件が脱脂粉乳のコロイド科学的性質に及ぼす影響
    (日本栄養食糧学会2007年度(平成19年度)大会 2007)
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Education (3):
  • - 2009 Kyoto University
  • - 2004 Doshisha Women's College of Liberal Arts
  • - 1999 Doshisha Women's College of Liberal Arts Faculty of Human Life and Science Department of Food Studies of Nutrition
Professional career (2):
  • 生活科学修士 (同志社女子大学)
  • 農学博士 (京都大学)
Work history (6):
  • 2008 - 2009 Doshisha Women's College of Liberal Arts Faculty of Human Life and Science
  • 2007 - 2008 Shukugawa Gakuin College Department of Home Economics
  • 2004 - 2007 Shukugawa Gakuin College Department of Home Economics
  • 2004 - Doshisha Women's College of Liberal Arts
  • 2000 - 2002 Doshisha Women's College of Liberal Arts Faculty of Human Life and Science
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Association Membership(s) (6):
日本調理科学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本栄養改善学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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