Rchr
J-GLOBAL ID:201101065963232790   Update date: Aug. 28, 2022

YAMAWAKI Kazuki

ヤマワキ カズキ | YAMAWAKI Kazuki
Research field  (1): Horticulture
Research keywords  (3): chilling injury ,  keeping quality ,  postharvest physiology
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • クダモノトケイソウの成熟に関する研究
  • 青果物の鮮度保持に関する研究
  • 青果物の低温障害に関する研究
  • Ripening of passionfruits
  • Keeping quality of horticultural products
Show all
Papers (26):
MISC (2):
Patents (1):
  • 柑橘類に含まれるカロテノイド色素の増強方法
Books (8):
  • 野菜園芸学の基礎
    農山漁村文化協会 2014
  • ヒューマン・エコロジーをつくる
    共立出版 2010
  • 食品保蔵・流通技術ハンドブック
    建帛社 2006
  • 中国少数民族の農と食の智恵
    明石書店 2002
  • 果実の鮮度保持マニュアル
    流通システム研究センター 2000
more...
Lectures and oral presentations  (20):
  • 萎凋レタスの高温水による吸水、復元メカニズムの解明
    (日本食品保蔵科学会第64回大会 2015)
  • 酸化ストレスによる低温感受性植物の低温耐性獲得に関する研究
    (日本食品保蔵科学会誌 2014)
  • 萎凋レタスの高温水による復元に関する研究
    (日本食品保蔵科学会 2014)
  • カンキツ培養砂じょうにおけるカロテノイド関連遺伝子の発現に及ぼすアブシジン酸受容体および代謝不活性化阻害剤の影響
    (平成25年度園芸学会秋季大会、園芸学研究第13巻別冊1、439頁 2014)
  • カンキツ培養砂じょうにおけるカロテノイド集積に及ぼすアブシジン酸受容体および代謝不活性化阻害剤の影響
    (平成25年度園芸学会秋季大会、園芸学研究第12巻別冊2、529頁 2013)
more...
Education (4):
  • - 1984 Osaka Prefecture University
  • - 1984 Osaka Prefecture University Graduate School, Division of Agriculture
  • - 1979 Shizuoka University Faculty of Agriculture
  • - 1979 Shizuoka University Faculty of Agriculture
Professional career (1):
  • 農学博士 (大阪府立大学)
Association Membership(s) (4):
日本食品科学工学会 ,  日本食品低温保蔵学会 ,  日本生物環境調節学会 ,  園芸学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page