Rchr
J-GLOBAL ID:201101065963232790
Update date: Aug. 28, 2022
YAMAWAKI Kazuki
ヤマワキ カズキ | YAMAWAKI Kazuki
Contact this researcher
You can send email directly to the researcher.
Research field (1):
Horticulture
Research keywords (3):
chilling injury
, keeping quality
, postharvest physiology
Research theme for competitive and other funds (6):
クダモノトケイソウの成熟に関する研究
青果物の鮮度保持に関する研究
青果物の低温障害に関する研究
Ripening of passionfruits
Keeping quality of horticultural products
Chilling injurg of horticultural products
Show all
Papers (26):
責任著者]Gang Ma, 共著者, 山脇 和樹. Identification and quantitative analysis of beta-cryptoxanthin and beta-citraurin esters in Satsuma mandarin fruit during the ripening process. Food Chemistry. 2017. (vol)234. (num). (356)-(364)
責任著者]Witchulada Yungyuen, Masaya Kato, 共著者]Kazuki Yamawaki. Regulation of ascorbic acid metabolism in response to different temperature in citrus juice sacs in vitro. Scientia Hortticulturae. 2017. (vol)217. (num). (1-(7)
Lancui Zhang, Gang Ma, Kazuki Yamawaki, Yoshinori Ikoma, Hikaru Matsumoto, Terutaka Yoshioka, Satoshi Ohta, Masaya Kato. Regulation of ascorbic acid metabolism by blue LED light irradiation in citrus juice sacs. PLANT SCIENCE. 2015. 233. (num). 134-142
Gang Ma, Lancui Zhang, Chandra Kurnia Setiawan, Kazuki Yamawaki, Tatsuo Asai, Fumie Nishikawa, Shigenori Maezawa, Hiroshi Sato, Nobuhisa Kanemitsu, Masaya Kato. Effect of red and blue LED light irradiation on ascorbate content and expression of genes related to ascorbate metabolism in postharvest broccoli. POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY. 2014. 94. 97-103
Gang Ma, Lancui Zhang, Asami Matsuta, Kazuki Matsutani, Kazuki Yamawaki, Masaki Yahata, Anung Wahyudi, Reiko Motohashi, Masaya Kato. Enzymatic Formation of beta-Citraurin from beta-Cryptoxanthin and Zeaxanthin by Carotenoid Cleavage Dioxygenase4 in the Flavedo of Citrus Fruit. PLANT PHYSIOLOGY. 2013. 163. 2. 682-695
more...
MISC (2):
責任著者]T.Ushimaru, 共著者]T.Nakagawa, Y.Fujioka, K.Daicho, M.Naito, Y.Yamauchi, H.Nonaka, K.Amako, K.Yamawaki, N.Murata. Transgenic Arabidopsis plants expressing the rice dehydroascorbate reductase gene are resistant to salt stress. JOURNAL OF PLANT PHYSIOLOGY. 2006. 163. 1179-1184
Effect of conditioning at different temperatures and humidities on quality of several varieties of citrus fruits. Journal of the Japanese Society of Horticultural Science. 1992. 61. 1
Patents (1):
柑橘類に含まれるカロテノイド色素の増強方法
Books (8):
野菜園芸学の基礎
農山漁村文化協会 2014
ヒューマン・エコロジーをつくる
共立出版 2010
食品保蔵・流通技術ハンドブック
建帛社 2006
中国少数民族の農と食の智恵
明石書店 2002
果実の鮮度保持マニュアル
流通システム研究センター 2000
more...
Lectures and oral presentations (20):
萎凋レタスの高温水による吸水、復元メカニズムの解明
(日本食品保蔵科学会第64回大会 2015)
酸化ストレスによる低温感受性植物の低温耐性獲得に関する研究
(日本食品保蔵科学会誌 2014)
萎凋レタスの高温水による復元に関する研究
(日本食品保蔵科学会 2014)
カンキツ培養砂じょうにおけるカロテノイド関連遺伝子の発現に及ぼすアブシジン酸受容体および代謝不活性化阻害剤の影響
(平成25年度園芸学会秋季大会、園芸学研究第13巻別冊1、439頁 2014)
カンキツ培養砂じょうにおけるカロテノイド集積に及ぼすアブシジン酸受容体および代謝不活性化阻害剤の影響
(平成25年度園芸学会秋季大会、園芸学研究第12巻別冊2、529頁 2013)
more...
Education (4):
- 1984 Osaka Prefecture University
- 1984 Osaka Prefecture University Graduate School, Division of Agriculture
- 1979 Shizuoka University Faculty of Agriculture
- 1979 Shizuoka University Faculty of Agriculture
Professional career (1):
農学博士 (大阪府立大学)
Association Membership(s) (4):
日本食品科学工学会
, 日本食品低温保蔵学会
, 日本生物環境調節学会
, 園芸学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
researchmap
.
For details, see here
.
Return to Previous Page
TOP
BOTTOM