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J-GLOBAL ID:201201016906535480   Update date: Oct. 16, 2020

Minamisawa Mayumi

ミナミサワ マユミ | Minamisawa Mayumi
Affiliation and department:
Research field  (6): Nutrition and health science ,  Neuropathology ,  Food sciences ,  Biochemistry ,  Functional solid-state chemistry ,  Nanomaterials
Research keywords  (11): アルツハイマー ,  Limonoid ,  メタボローム ,  Polyamine ,  Microbiome ,  brain-gut interaction ,  Metagenome analysis ,  Sustainable material chemistry ,  ファイトケミカル ,  メタゲノム解析 ,  持続性材料化学
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2019 - 2021 南房総市産の植物抽出物を用いた各種生理活性能の評価 ~金盞花および柚子について~
  • 2012 - 2013 炭化鶏糞を用いたアパタイトの合成と新規利用方法の開発
Papers (22):
MISC (2):
  • Mayumi Minamisawa. Immune response by gut microbiota utilizing the Citrus junos prebiotics. 3rd International Conference on Food and Nutritional Sciences, Keynote Forum. 2019
  • Mayumi Minamisawa, Kyoko Suzuki, Shoichiro Yoshida. Evaluation of photolysis, antibacterial, and adsorption abilities onto the biomimetic synthesized calcium phosphate compound. JOURNAL OF BIOLOGICAL INORGANIC CHEMISTRY. 2014. 19. S863-S864
Patents (1):
  • 柚子種子由来の精油及び固形物
Books (4):
  • 化学実験指針
    学術図書出版 2018
  • 物質科学の基礎としての化学入門
    学術図書出版 2013
  • Synergic Solutions for Sustainable Development
    Research Publishing 2007 ISBN:8190317008
  • バイオ実験技術テキスト 基本操作編
    滋慶教育科学研究所 2002
Lectures and oral presentations  (35):
  • Study of the interaction between intestinal immunoglobulin A (IgA) and intestinal bacteria for the pathologic control of Central Nervous System Degenerative Disease model mice feeding polyamine or Yuzu seed extract.
    (2020)
  • Study on maintenance of skin microbiome homeostasis using plant extracts -Evaluation of the physiological activity of Calendula officinalis -
    (2020)
  • ポリアミン・ゆず種子抽出物の食餌による中枢神経変性疾患モデルマウスの 病態抑制に向けた腸内細菌叢の研究 ~次世代シークエンスを用いたマウス腸内細菌叢解析に及ぼす腸内細菌由来 DNA 抽出条件の影響~
    (日本ポリアミン学会第11回年会 2020)
  • マウス腸内細菌叢解析のための細菌由来DNA抽出条件と測定法の比較
    (日本分析化学会第 68 年会 2019)
  • Immune response by gut microbiota utilizing the <I>citrus junos </I>prebiotics
    (International conference of Food & Nutritional Science 2019)
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Professional career (1):
  • 博士(工学) (東京大学)
Work history (2):
  • 2016/04/01 - 現在 Chiba Institute of Technology Faculty of Advanced Engineering, Department of General Education
  • 2020/04 - Chiba Institute of Technology
Committee career (1):
  • 2016/01 - 現在 日本ポリアミン学会 企画・運営委員
Association Membership(s) (7):
日本分子生物学会 ,  日本生化学学会 ,  The Japanese Society of Polyamine Research ,  The Society of Sea Water Science, Japan ,  The Society of Inorganic Materials, Japan ,  The Japan Society for Analytical Chemistry ,  The Chemical Society of Japan
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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