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J-GLOBAL ID:201601006694697714   Update date: Apr. 08, 2020

Tsuyukubo Mika

ツユクボ ミカ | Tsuyukubo Mika
Affiliation and department:
Job title: 准教授
Research field  (2): Primary/secondary education and curricula ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (6): 調理科学 ,  味覚教育 ,  酵素 ,  炊飯 ,  サツマイモ ,  米
Papers (7):
Lectures and oral presentations  (3):
  • ピュイゼ理論に基づく食育実践プログラムの開発と実践
    (2017)
  • 23E-205 ICT機器を用いた復興教育支援 : 支援体制の構築と教材開発(環境教育,STS教育,総合的学習,一般研究発表(口頭発表))
    (日本理科教育学会全国大会要項 2014)
  • Distribution of starch degrading enzymes in rice grains and elution behavior of them during rice cooking
    (Abstracts of the Annual Meeting 2012)
Education (3):
  • - 2012 Ochanomizu University Life Sciences
  • - 2009 千葉大学大学院 家政教育専攻修了 修士(教育学)
  • - 2007 Chiba University Training Division for Junior High School Teachers
Professional career (1):
  • 博士(学術) (お茶の水女子大学)
Work history (4):
  • 2020/04 - 現在 Toyo University
  • 2016/04 - 2020/03 Toyo University
  • 2013/08 - 2016/03 Ochanomizu University Science & Education Center
  • 2012/04 - 2013/07 Ochanomizu University
Committee career (2):
  • 2016/06 - 現在 日本家政学会食文化研究部会 幹事
  • 2015/11 - 2017/03 国立研究開発法人科学技術振興機構 委員
Association Membership(s) (4):
JAPANESE SOCIETY OF HEALTH EDUCATION AND PROMOTION ,  THE JAPAN ASSOCIATION OF HOME ECONOMICS EDUCATION ,  THE JAPAN SOCIETY OF HOME ECONOMICS ,  THE JAPAN SOCIETY OF COOKERY SCIENCE
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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