Rchr
J-GLOBAL ID:201701002357561489   Update date: Aug. 08, 2024

KOMODA Toshikazu

KOMODA Toshikazu
Affiliation and department:
Research field  (1): Bioorganic chemistry
Research theme for competitive and other funds  (5):
  • 2022 - 2025 オリーブ由来ジアルデヒド物質による牡蠣タンパク質の重合化と低アレルゲン化
  • 2019 - 2023 An approach for immuno tolerance induction for prawn allergy using chemically modified allergenic protein
  • 2014 - 2018 Identification and functional analysis of flavonoids in the resistance to rice blast fungus infection
  • 2017 - 2018 機能性成分を持つ作物の6次産業化
  • 2016 - 2018 エビ由来タンパク質の低アレルゲン化技術の開発とアレルギー体質改善への可能性
Papers (27):
  • Toshikazu Komoda, Mayu Abe, Yoshitaka Koseki. 24R005A and 24R005B: Novel radical scavengers of DPPH obtained from <i>Streptomyces</i> sp. cultured in a fish powder medium. The Journal of General and Applied Microbiology. 2024
  • Toshikazu Komoda, Yoshitaka Koseki. 17T223A, a new spiroximicin family compound from Streptomyces sp. The Journal of General and Applied Microbiology. 2022
  • 菰田俊一. 食品化学から見た食物アレルギー. アレルギーの臨床. 2021. 41. 9. 72-77
  • 菰田俊一. 食物アレルゲンの化学修飾. アレルギーの臨床. 2021. 41. 7. 82-87
  • 食品側から見た食物アレルギー. アレルギーの臨床. 2020. 40. 14. 82-87
more...
MISC (36):
Patents (1):
Professional career (1):
  • 博士(食品栄養科学) (静岡県立大学)
Committee career (3):
  • 2019/09 - 現在 日本食品保蔵学会 HACCP管理者認定テキスト編集委員
  • 2013/03 - 現在 日本食品保蔵学会 HACCP管理者認定講師
  • 2017/04 - 2020/03 日本農芸化学会 英文誌 編集委員
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page