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J-GLOBAL ID:201801010525633806   Update date: Sep. 01, 2020

Yoshimura Miki

ヨシムラ ミキ | Yoshimura Miki
Affiliation and department:
Research field  (2): Food sciences ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (5): Food Science ,  食品ハイドロコロイド ,  応用栄養学 ,  Cooking Science ,  Physical Property of Food
Research theme for competitive and other funds  (8):
  • 2015 - 2018 シカ肉の栄養性・嗜好性・機能性の解明と新規機能加工食品の開発
  • 2012 - 2014 大豆タンパク質・米粉混合系食品の物性と咀嚼性
  • 2013 - 健康の維持増進に役立ち嗜好性の高い鹿肉加工食品の開発
  • 2008 - 2010 多糖類ハイドロコロイドが混合食品の物性と消化性に及ぼす影響
  • 2010 - 生物多様性保全のためのシカ肉の食資源化と高機能化
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Papers (100):
Patents (5):
Books (21):
  • 食べ物と健康 食品加工・保蔵学
    講談社 2017
  • Rheology of Biological Soft Matter
    Springer 2017
  • 鹿肉を楽しむCOOK BOOK
    丸善出版 2016 ISBN:4863453167
  • 食品学II 食べ物と健康-食品の分類と特性、加工を学ぶ
    羊土社 2016
  • 鹿肉を楽しむ
    丸善プラネット, 丸善出版 (発売) 2016 ISBN:9784863453166
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Lectures and oral presentations  (87):
  • シカ肉加工品の栄養と物性
    (日本バイオレオロジー学会誌(Web) 2018)
  • 小麦麺の性状と構造に及ぼす保蔵期間の影響
    (日本バイオレオロジー学会誌(Web) 2018)
  • 米粉・大豆タンパク質混合系の熱的・力学的挙動
    (日本バイオレオロジー学会誌(Web) 2018)
  • タンパク質性食品の機能性とレオロジー
    (レオロジー討論会講演要旨集 2017)
  • 小麦・多糖類混合系ゲルの物性に及ぼす粒子径の影響
    (レオロジー討論会講演要旨集 2017)
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Education (3):
  • - 1999 大阪市立大学生活科学研究科食品栄養科学
  • - 1991 Japan Women's University
  • - 1985 Japan Women's University Department of Food and Nutrition
Professional career (1):
  • 博士(学術) (大阪市立大学)
Work history (6):
  • 2010/04 - 現在 University of Hyogo School of Human Science and Environment
  • 2006/04 - 現在 University of Hyogo
  • 2007/04 - 2010/03 University of Hyogo School of Human Science and Environment
  • 2004/04 - 2007/03 University of Hyogo School of Human Science and Environment
  • 2002/04 - 2004/03 Himeji Institute of Technology
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Committee career (7):
  • 2018 - 現在 日本調理科学会 代議員
  • 2017 - 現在 日本栄養改善学会 関西支部委員
  • 2016 - 現在 日本咀嚼学会 評議員
  • 2014 - 現在 日本バイオレオロジー学会 理事
  • 2013 - 現在 姫路市公民会運営審議会 副委員長
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Awards (7):
  • 2016 - 日本栄養士会 栄養士会表彰
  • 2016 - 兵庫県栄養士会 栄養士会表彰
  • 2012 - 兵庫県 知事表彰
  • 2011 - 第4回兵庫県立大学シンポジウム ポスター優秀賞
  • 2011 - 兵庫県 知事表彰
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Association Membership(s) (11):
THE SOCIETY OF RHEOLOGY, JAPAN ,  JAPANESE SOCIETY OF BIORHEOLOGY ,  JAPAN SOCIETY FOR FOOD ENGINEERING ,  JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY ,  THE JAPAN ASSOCIATION FOR THE INTEGRATED STUDY OF DIETARY HABITS ,  JAPAN SOCIETY OF NUTRITION AND FOOD SCIENCE ,  JAPANESE SOCIETY FOR SENSORY EVALUATION ,  JAPANESE SOCIETY FOR MASTICATION SCIENCE AND HEALTH PROMOTION ,  THE JAPANESE SOCIETY OF NUTRITION AND DIETETICS ,  THE JAPAN SOCIETY OF HOME ECONOMICS ,  THE JAPAN SOCIETY OF COOKERY SCIENCE
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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