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J-GLOBAL ID:201901018809485953   Update date: Dec. 12, 2024

Kikuta Chikage

キクタ チカゲ | Kikuta Chikage
Clips
Affiliation and department:
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (4): 給食経営管理学 ,  大量調理 ,  食品科学 ,  調理科学
Papers (31):
  • 川端 康之, 宮 菜美華, 菊田 千景. 市販オートミールに関する研究 -篩別試験,糊化度分析,米化調理-. 大阪樟蔭女子大学研究紀要. 2023. 13. 271-276
  • Chikage KIKUTA, Mayu TAKAHASHI. Quality Evaluation of Minced Dishes made with Soybean Meat. 2023. 13. 253-260
  • Chikage KIKUTA, Mayu TAKAHASHI. Quality Evaluation of Hamburgers made with Soybean Meat. Chikage KIKUTA, Mayu TAKAHASHI. 2023. 13. 245-252
  • Chikage KIKUTA, Taro SATSUKI-MURAKAMI, Takashi SUZUKI, Hiroyuki IYOTA. A Study on Cooking Non-fried Croquettes Using a Steam Convection Oven. 2023. 13. 237-244
  • Chikage Kikuta, Chie Satonaka, Makiko Yagi, Tadashi Akao. Small Amounts of Highly Nutritious Jelly Foods for Patients with the Dysphagia. Journal for the Integrated Study of Dietary Habits. 2022. 33. 2. 91-97
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MISC (7):
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Books (1):
  • 管理栄養士講座 三訂給食経営管理論
    株式会社建帛社、東京 2017
Lectures and oral presentations  (26):
  • Study of the Usefulness of the Using PET Bottle Method for Food Hardness
    (2024)
  • Analyzing cooking and sensory properties of yellow pea noodles
    (2023)
  • 摂食・嚥下機能障碍者用少量高栄養価ゼリー食の検討
    (第15回日本給食経営管理学会学術総会 2019)
  • 米粉パスタのゆでのび評価~物性と官能の関連性~
    (第58回日本食生活学会 2019)
  • スチームコンベクションオーブンを活用したノンフライコロッケの品質評価
    (第14回日本給食経営管理学会学術総会 2018)
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Education (2):
  • 2003 - 2005 Osaka City University Graduate School, Division of Domestic Science
  • 1999 - 2003 Kinki University Faculty of Agriculture
Professional career (1):
  • 博士(学術) (大阪市立大学大学院)
Work history (4):
  • 2022/04 - 現在 大阪樟蔭女子大学 健康栄養学部健康栄養学科
  • 2015/04 - 2022/03 Osaka Shoin Women's University Department of Health and Nutrition
  • 2013/04 - 2015/03 Osaka Shoin Women's University Faculty of Liberal Arts, Department of Health and Nutrition
  • 2005/04 - 2013/03 Research Assistant Faculty of Agriculture Department of Food Science and Nutrition
Committee career (4):
  • 2023/09 - 現在 日本応用糖質科学会 編集委員(和文誌)
  • 2022/04 - 現在 日本給食経営管理学会 代議員
  • 2016/04 - 現在 日本調理科学会 近畿支部委員
  • 2020/09 - 2022/03 日本給食経営管理学会 評議委員
Association Membership(s) (5):
THE JAPAN ASSOCIATION FOR THE INTEGRATED STUDY OF DIETARY HABITS ,  Japanese Society of Nutrition and Foodservice Management ,  日本応用糖質科学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本調理科学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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