Pat
J-GLOBAL ID:202103010544369683

味噌様小豆発酵物の製造方法

Inventor:
Applicant, Patent owner:
Agent (2): 後藤 憲秋 ,  加藤 大輝
Gazette classification:特許公報
Application number (International application number):2017246467
Publication number (International publication number):2019110809
Patent number:6886915
Application date: Dec. 22, 2017
Publication date: Jul. 11, 2019
Claim (excerpt):
【請求項1】 小豆を粉砕して最大粒径500μm以下でかつ平均粒径100μm以下である小豆原料粉末を得る小豆粉砕工程と、 粉砕した小豆原料粉末を二軸エクストルーダー内にて加熱しながら混練して吐出部からの吐出時に膨化と同時に切断して小豆膨化物を得る膨化工程と、 前記小豆膨化物に麹、食塩及び水を混合して容器内に収容する仕込み工程と、 前記仕込み原料を容器内で発酵・醸成して味噌様小豆発酵物を得る発酵工程を有する ことを特徴とする味噌様小豆発酵物の製造方法。
IPC (2):
A23L 11/00 ( 202 1.01) ,  A23L 11/50 ( 202 1.01)
FI (2):
A23L 11/00 F ,  A23L 11/20 107
Patent cited by the Patent:
Cited by applicant (5)
Show all
Cited by examiner (5)
Show all

Return to Previous Page