Proj
J-GLOBAL ID:202204013433071421
Research Project code:21467278
体液恒常性をめぐる電解質/水の多感覚ネットワークの解明と制御
体液恒常性をめぐる電解質/水の多感覚ネットワークの解明と制御
National award number:JPMJCR21P3
Study period:2021 - 2026
Organization (1):
Principal investigator:
(
, 大学院医学研究科, 教授 )
DOI:
https://doi.org/10.52926/JPMJCR21P3
Research overview:
塩はそのおいしさから過剰摂取する傾向にあります。減塩という健康課題に対し、本研究では基礎研究を通じて技術革新の科学的基盤を創出し、健康長寿社会の実現を目指します。塩や水の嗜好性は体液バランスの変動で対照的に変容します。大規模単一細胞多階層オミクス解析と活動計測に基づくデータ駆動型研究、及び開発するマルチカラー光遺伝学技術を通じて、塩と水のおいしさを決定する味覚-体液感覚の連携システムを究明します。
Terms in the title (5):
Terms in the title
Keywords automatically extracted from the title.
,
,
,
,
Research program:
>
>
Parent Research Project:
Research on multi-sensing biosystems and development of adaptive technologies
Organization with control over the research:
Japan Science and Technology Agency
Return to Previous Page