• A
  • A
  • A
日本語 Help
Science and technology information site for articles, patents, researchers information, etc.

Research Project similar to the Research Project

Researcher similar to the Research Project

Article similar to the Research Project

Patent similar to the Research Project

Proj
J-GLOBAL ID:202204013433071421  Research Project code:21467278

体液恒常性をめぐる電解質/水の多感覚ネットワークの解明と制御

体液恒常性をめぐる電解質/水の多感覚ネットワークの解明と制御
Clips
National award number:JPMJCR21P3
Study period:2021 - 2026
Organization (1):
Principal investigator: ( , 大学院医学研究科, 教授 )
DOI: https://doi.org/10.52926/JPMJCR21P3
Research overview:
塩はそのおいしさから過剰摂取する傾向にあります。減塩という健康課題に対し、本研究では基礎研究を通じて技術革新の科学的基盤を創出し、健康長寿社会の実現を目指します。塩や水の嗜好性は体液バランスの変動で対照的に変容します。大規模単一細胞多階層オミクス解析と活動計測に基づくデータ駆動型研究、及び開発するマルチカラー光遺伝学技術を通じて、塩と水のおいしさを決定する味覚-体液感覚の連携システムを究明します。
Terms in the title (5):
Terms in the title
Keywords automatically extracted from the title.
Research program:
Parent Research Project: Research on multi-sensing biosystems and development of adaptive technologies
Organization with control over the research:
Japan Science and Technology Agency

Return to Previous Page