研究者
J-GLOBAL ID:200901082295506681
更新日: 2020年09月01日
前田 淳史
マエダ アツシ | Maeda Atsushi
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所属機関・部署:
徳島文理大学 理工学部 ナノ物質工学科 微生物工学専攻
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職名:
助教
ホームページURL (1件):
http://eng.bunri-u.ac.jp/~maeda/
研究分野 (4件):
食品科学
, 生物有機化学
, 応用生物化学
, 応用微生物学
研究キーワード (6件):
クロマトグラフィ
, 糖
, 酵素工学
, chromatography
, saccharide
, enzyme engineering
競争的資金等の研究課題 (3件):
2004 - 2005 新規コレステロールエステラーゼを持つ微生物の探索
2004 - 2005 新規アミノアシラーゼを持つ微生物の探索
2003 - 2003 Synthesis of new food additive using enzymes
MISC (12件):
Shigeru Hata, Jintana Wiboonsirikul, Atsushi Maeda, Yukitaka Kimura, Shuji Adachi. Extraction of defatted rice bran by subcritical water treatment. BIOCHEMICAL ENGINEERING JOURNAL. 2008. 40. 1. 44-53
Atsushi Maeda, Takayuki Mizuno, Masanori Bunya, Shigeo Sugihara, Daisuke Nakayama, Susumu Tsunasawa, Yoshinori Hirota, Akio Sugihara. Characterization of novel cholesterol esterase from Trichoderma sp AS59 with high ability to synthesize steryl esters. JOURNAL OF BIOSCIENCE AND BIOENGINEERING. 2008. 105. 4. 341-349
T Asano, A Maeda, Y Kimura, T Takahashi, A Nakamura, H Maeda, S Adachi. Condensation reaction between angiotensin II and dicarboxylic acid in water at high temperature without any catalytic agent additive. BIOTECHNOLOGY PROGRESS. 2005. 21. 4. 1169-1174
T Asano, A Maeda, Y Kimura, T Takahashi, A Nakamura, H Maeda, S Adachi. Condensation reaction between angiotensin II and dicarboxylic acid in water at high temperature without any catalytic agent additive. BIOTECHNOLOGY PROGRESS. 2005. 21. 4. 1169-1174
A Maeda, H Kataoka, S Adachi, R Matsuno. Transformation of cellobiose to 3-ketocellobiose by the EDTA-treated Agrobacterium tumefaciens cells. JOURNAL OF BIOSCIENCE AND BIOENGINEERING. 2003. 95. 6. 608-611
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学歴 (4件):
- 2003 京都大学 農学研究科 応用生命科学
- 2003 京都大学
- 1998 京都大学 農学部 食品工学科
- 1998 京都大学
学位 (1件):
博士(農学) (京都大学)
経歴 (3件):
2003 - 京都大学高等教育研究開発推進機構 非常勤講師
2003 - Part-Time Teacher, Department for the Promotion of
Excellence in Higher Education, Kyoto University
所属学会 (6件):
日本農芸化学会
, 日本食品工学会
, AND AGROCHEMISTRY
, BIOTECHNOLOGY
, JAPAN SOCIETY FOR BIOSCIENCE
, Japan Society for Food Engineering
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