研究者
J-GLOBAL ID:202301005152370598
更新日: 2024年03月30日 高橋 未来
タカハシ ミキ | Takahashi Miki
所属機関・部署: 職名:
研究員
研究分野 (2件):
薬系分析、物理化学
, 衛生学、公衆衛生学分野:実験系を含む
研究キーワード (3件):
食品衛生
, レギュラトリーサイエンス
, 分析化学
競争的資金等の研究課題 (1件): - 2022 - 2024 シングルリファレンスHPLC法による新たなパターン認識の開発と製剤検査の応用
論文 (12件): -
Hiroyuki Kikuchi, Miki Takahashi, Hiroaki Komatsu, Paul H Axelsen. Post-Translational Chemical Modification of Amyloid-β Peptides by 4-Hydroxy-2-Nonenal. Journal of Alzheimer's disease : JAD. 2023. 92. 2. 499-511
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Miki Takahashi, Koji Morimoto, Yuzo Nishizaki, Naoko Masumoto, Naoki Sugimoto, Kyoko Sato, Koichi Inoue. Study on the Synthesis of Methylated Reference and Their Application in the Quantity of Curcuminoids Using Single Reference Liquid Chromatography Based on Relative Molar Sensitivity. Chemical & pharmaceutical bulletin. 2022. 70. 1. 25-31
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Shiori Takashina, Miki Takahashi, Koji Morimoto, Koichi Inoue. LC-MS/MS Assay for the Measurement of Cannabidiol Profiling in CBD Oil from Japanese Market and Application for Convertible Tetrahydrocannabinol in Acetic Acid Condition. Chemical & pharmaceutical bulletin. 2022. 70. 2. 169-174
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Kodai Beppu, Daichi Saito, Yoshio Muguruma, Miki Takahashi, Shuichi Harada, Koichi Inoue. Stable Isotope Labeling by Carbon-13 in Bacteria Culture for the Analysis of Residual Avermectin Using Stable Isotope Dilution Liquid Chromatography Tandem Mass Spectrometry. Analytical sciences : the international journal of the Japan Society for Analytical Chemistry. 2021. 37. 10. 1385-1390
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Miki Takahashi, Yuzo Nishizaki, Naoko Masumoto, Naoki Sugimoto, Kyoko Sato, Koichi Inoue. Quantification of tea-derived catechins without the requirement for respective calibration curves by single reference liquid chromatography based on relative molar sensitivity. Journal of the science of food and agriculture. 2021. 101. 9. 3804-3810
もっと見る 学歴 (3件): - 2017 - 2021 立命館大学 薬学研究科 薬学専攻博士課程
- 2020 - 2021 ペンシルバニア大学
- 2011 - 2017 立命館大学 薬学部 薬学科
学位 (1件): 経歴 (2件): - 2022/04 - 現在 国立医薬品食品衛生研究所 食品部第四室 研究員
- 2021/04 - 2022/03 立命館大学 薬学部 助教
所属学会 (3件):
日本食品衛生学会
, 日本薬学会
, 日本食品化学学会
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