研究者
J-GLOBAL ID:200901058512703379
更新日: 2022年09月29日
田川 彰男
タガワ アキオ | Tagawa Akio
所属機関・部署:
千葉大学 大学院 園芸学研究科
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職名:
千葉大学
ホームページURL (1件):
http://vert.h.chiba-u.ac.jp/machine/hp/index.html
研究キーワード (2件):
農産機械工学 Agricultural Process Engineering 食品工学 Food Engineering 食品物性学 Physical Properties of Food.
, Agricultural Process Engineering Food Engineering Physical Properties of Food.
競争的資金等の研究課題 (8件):
2003 - Dehydrofreezing of Fruits and Vegetables
2003 - 青果物のデハイドロフリージング
2001 - Drying of Agricultural Products
2001 - 野菜の乾燥に関する基礎的研究(農産物の乾燥)
2000 - Measurements of Thermophysical Properties of Food Materials
2000 - 食品素材の熱物性の測定
1998 - Water Absorption characteristics of Grains and Beans
1998 - 穀物および豆類の吸水特性
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MISC (213件):
Y. Muramatsu, A. Tagawa, E. Sakaguchi, T. Kasai. Prediction of thermal conductivity of kernels and a packed bed of brown rice. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING. 2007. 80. 1. 241-248
Y. Muramatsu, A. Tagawa, E. Sakaguchi, T. Kasai. Prediction of effective thermal conductivity of rough rice. TRANSACTIONS OF THE ASABE. 2006. 49. 3. 705-712
Y Muramatsu, A Tagawa, T Kasai, K Takeya. Volume changes of wheat and barley soaking in water. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING. 2006. 73. 4. 364-369
折笠 貴寛, 田川 彰男, 小川 幸春. 乾燥トマトの吸水特性と表面の軟化. 日本食品科学工学会誌. 2006. 53. 9. 522-525
Y Muramatsu, A Tagawa, T Kasai. Thermal conductivity of several liquid foods. FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH. 2005. 11. 3. 288-294
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学位 (1件):
農学博士 (九州大学)
所属学会 (7件):
日本食品工学会
, 国際農業工学会(CIGR)
, 農業施設学会
, ASABE(アメリカ農業工学会)
, 日本熱物性学会
, 日本食品科学工学会
, 農業機械学会
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