研究者
J-GLOBAL ID:200901080895456952   更新日: 2022年09月22日

伊藤 秀和

イトウ ヒデカズ | Ito Hidekazu
所属機関・部署:
職名: 上級研究員
ホームページURL (2件): http://www.naro.affrc.go.jp/nfri-neo/introduction/chart/0502/index.htmlhttp://www.naro.affrc.go.jp/english/nfri/organization_1/index.html
研究分野 (1件): 食品科学
研究キーワード (20件): Ultra violet spectroscopy ,  Infrared spectroscopy ,  質量分析 ,  ISFET ,  紫外分光法 ,  赤外分光法 ,  オートグラフ ,  打音解析法 ,  イオン電極 ,  クロマトグラフィー ,  可視・近赤外分光法 ,  非破壊計測 ,  野菜品質 ,  Autograph ,  Acoustics ,  Ion electrode ,  Chromatography ,  Visible and Near-infrared spectroscopy ,  Non-destructive determination ,  Vegetable quality
競争的資金等の研究課題 (4件):
  • 食品品質分析法の開発
  • 分光分析法による食品品質の非破壊計測法の開発
  • Development of food quality determination methods.
  • Non-destructive food quality determination using visible and near-infrared spectroscopy
論文 (29件):
書籍 (15件):
  • 食品危害要因 その実態と検出法(硝酸態窒素)
    (株)テクノシステム 2014
  • 農産物・食品検査法の新展開 第3章 近赤外分光法を用いる野菜品質の非破壊計測法の開発
    シーエムシー出版 2010
  • 分析法:スルフォラファン、アリルイソチオシアネート、4-メチルチオ-3-ブテニルイソチオシアネート、食品機能性の科学、第3部14節2-4
    (株)産業技術サービスセンター 2008 ISBN:9784915957482
  • Non-destructive detection of horticultural quality during stroage. Crops:Growth,Quality and Biotechnology, pp722-724
    WFL Publisher, Helsinki,Finland 2005 ISBN:9529186010
  • Glucosinolates and their breakdown products in crucifers: their bioactivities and new analytical methods. Recent research developments in agricultural & food chemistry, pp143-155
    Research Signpost, Kerala,India 2005 ISBN:8130800454
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学歴 (2件):
  • 明治大学農学部農芸化学科
  • 明治大学
学位 (1件):
  • 博士
委員歴 (13件):
  • 2016/04 - 現在 照明学会 分科会幹事
  • 2009 - 現在 照明学会委員会委員
  • 2009 - 現在 The Illuminating Engineering Institute of Japan A member of a committee
  • 2014/09 - 2017/09 The Horticultural Journal Editor
  • 2014/09 - 2017/09 園芸学会(英文誌) 編集委員
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所属学会 (7件):
日本分析化学会 ,  園芸学会 ,  照明学会 ,  国際園芸学会 ,  The Japanese society for hoticultural science ,  The Illuminating Engineering Institute of Japan ,  International Society for Horticultural Science
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