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J-GLOBAL ID:200901006217930975   Update date: Sep. 25, 2022

Kumagai Hitoshi

クマガイ ヒトシ | Kumagai Hitoshi
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (6): ガラス転移 ,  嚥下障害 ,  誤嚥 ,  食品物性 ,  食品工学 ,  Physical properties of food
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 2001 - 2007 食品の物性・機能の解析および改質
  • 2005 - 嚥下障害者用介護食の物性に関する研究
  • 2001 - 2004 Modification of Phiyical Properties of Food
Papers (17):
MISC (86):
Books (16):
  • 栄養学・食品学を学ぶ人のための初歩の有機化学(改訂版)
    2014
  • 食品工学
    朝倉書店 2012
  • 進化する食品のテクスチャー研究
    株式会社エヌ・ティー・エス 2011
  • 食品学I
    南江堂 2007
  • 食品学I
    南江堂 2007
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Education (4):
  • - 1984 The University of Tokyo
  • - 1984 The University of Tokyo Division of Agriculture Department of Agricultural Chemistry
  • - 1979 The University of Tokyo
  • - 1979 The University of Tokyo Division of Agriculture Department of Agricultural Chemistry
Professional career (1):
  • Doctor of Agriculture (The University of Tokyo)
Work history (4):
  • 2008/04 - ~ 共立女子大学家政学部教授
  • 2002/04 - 2008/03 Kyoritsu Women's University Faculty of Home Economics
  • 1989/01 - 2002/03 東京大学農学生命科学研究科 助手
  • 1989 - 2002 Research Associate, Division of Agriculture
Committee career (7):
  • 2013/08 - 現在 日本食品工学会 理事(学術担当)
  • 2007 - 2009 日本食品工学会 編集担当理事
  • 2009 - 日本食品工学会 会計担当理事
  • 2005 - 2007 日本食品工学会 学術担当理事
  • 2007 - 日本食品工学会 編集委員
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Awards (5):
  • 2016/08 - Japan Society of Food Engineering Society Award
  • 2012/08 - Japan Society for Food Engineering Research Award Physical Properties of Food Hydrocolloids
  • 2009 - 日本食品科学工学会論文賞
  • 2009 - 日本食品工学会論文賞
  • 2005 - 日本食品科学工学会論文賞
Association Membership(s) (6):
日本食品工学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本農芸化学会 ,  and Agrochemistry ,  Biotechnology ,  Japan Society for Bioscience
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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