Rchr
J-GLOBAL ID:200901021100649000
Update date: Sep. 14, 2022
Fukushima Masako
Fukushima Masako
Papers (44):
SEKINO Minami, Emiko TAKEYAMA, Shigako WATAHIKI, Masako FUKUSHIMA. Contents of ascorbic acid in bell peppers produced in Ibaraki Prefecture. 2015. 902. 902. 49-51
Emiko Takeyama, Masako Fukushima. Physicochemical properties of plukenetia volubilis L. seeds and oxidative stability of cold-pressed oil (green nut oil). Food Science and Technology Research. 2013. 19. 5. 875-882
新海シズ, 竹山恵美子, 福島正子. 柿の葉茶浸出液のヒト飲用試験による食後の血糖値上昇抑制効果. 学苑. 2012. 42-46
竹山恵美子, 黒水梨江, 藤村舞, 福島正子. ヒト腸管上皮細胞モデル(Caco-2)における鉄とアルミニウムの透過性に関する基礎的研究. 学苑. 2012. 866. 31-35
Haruhiko Akiyama, Masato Hosokawa, Fuyuki Kametani, Hiromi Kondo, Momoko Chiba, Masako Fukushima, Takeshi Tabira. Long-term oral intake of aluminium or zinc does not accelerate Alzheimer pathology in A ss PP and A ss PP/tau transgenic mice. NEUROPATHOLOGY. 2012. 32. 4. 390-397
more...
Books (14):
新版マスター食品学I
建帛社 2014 ISBN:9784767905013
Nブックス 新版食品衛生学
建帛社 2011 ISBN:9784767904344
マスター食品学I
(株)建帛社 2010
健康と栄養のための有機化学
(株)建帛社 2010 ISBN:9784767903903
Nブックス 食品学実験書
建帛社 2009
more...
Lectures and oral presentations (93):
グリーナッツオイルの摂取と健康
(長野県栄養士会飯下支部研修会 2015)
グリーンナッツオイルの魅力
(第22回 日本ヘモレオロジー学会総会 2015)
認知症の予防:栄養、特に油の取り方
(第8回 アルミニウムと健康フォーラム 2015)
グリーンナッツオイル摂取が加齢およびストレス負荷マウスの脂肪酸組成に及ぼす影響
(日本脂質栄養学会 第24回大会 2015)
αおよびγ-トコフェロールの摂取と生体吸収
(日本脂質栄養学会 第24回大会 2015)
more...
Works (5):
ペルーアマゾン産グリーンナッツオイルの機能性
2014 -
非消化性粘性多糖類の特異的アルミニウム結合性と加熱による影響
福島正子, 竹山恵美子 2003 -
有機酸・カテキン・鉄・カルシウム・チタン共存下でのアルミニウムイオンの挙動
2000 -
食物繊維およびポリフェノール化合物によるアルミニウムイオン結合能
1997 -
食品中のアルミニウムイオンに関する研究
1994 -
Work history (1):
Showa Women's University Faculty of Life and Environmental Sciences, Department of Health and Design
Association Membership(s) (7):
日本脂質栄養学会
, 食品衛生学会
, 日本分析化学会
, 日本栄養食糧学会
, 日本包装研究機関連合会(現・食品包装学会)
, 日本食品工業学会(現・日本食品科学工学会)
, 日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
researchmap
.
For details, see here
.
Return to Previous Page
TOP
BOTTOM