Rchr
J-GLOBAL ID:200901032121138082   Update date: Sep. 01, 2020

Mori Tomohiko

モリ トモヒコ | Mori Tomohiko
Affiliation and department:
Research field  (1): Food sciences
Research theme for competitive and other funds  (5):
  • ゲル形成の分子機作
  • 食品テクスチャーの客観的評価・分析手法の開発
  • Molecular mechanism of gelation of food macromolecules
  • Development of objective methods for analysis of food texture
  • 大豆スイーツ開発
MISC (108):
Books (13):
  • 味のなんでも小事典
    講談社 2004
  • 改訂21世紀に何を食べるか
    恒星出版 2003
  • テクスチャー
    フジ・テクノシステム・レオロジー工学とその応用技術 2001
  • マウス味蕾および味細砲の単離法
    光琳、食品機能研究法 2000
  • 21世紀に何を食べるかおいしい!〜おいしさは舌と頭で感じる〜
    恒成出版 2000
more...
Education (3):
  • - 1968 Kyoto University
  • - 1968 Kyoto University
  • - 1963 兵庫農科大学 農芸化学
Professional career (1):
  • Doctor of Agriculture
Work history (4):
  • 2012 - 現在 日本食品科学工学会 名誉会員
  • 2011 - 現在 日本咀嚼学会 名誉会員
  • 2010 - 現在 IAFoST Fellow
  • 2010 - 現在 IUFoST-Japan
Awards (5):
  • 2009 - 日本食品科学工学会 功労賞
  • 2004 - アメリカ油化学会優秀論文賞(Archer Daniels Midland Award)
  • 2000 - 日本食品科学工学会賞
  • 1992 - アメリカ油化学会優秀論文賞(Archer Daniels Midland Award)
  • 1979 - 農芸化学奨励賞
Association Membership(s) (3):
咀嚼学会 ,  栄養・食糧学会 ,  食品科学工学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page