Rchr
J-GLOBAL ID:200901043235480874   Update date: Dec. 19, 2022

Soichi Furukawa

フルカワ ソウイチ | Soichi Furukawa
Research field  (2): Food sciences ,  Applied microbiology
Research keywords  (4): 二酸化炭素 ,  brewing ,  Biofilm ,  Food
Papers (75):
MISC (3):
Patents (6):
  • 細菌胞子の耐性低下方法
  • バイオフィルムの生産方法
  • Method for producing biofilm
  • 新規発酵食品
  • 連続発酵法
more...
Books (5):
  • Encyclopedia of Food Microbiology 2nd Edition
    Elsevier 2014
  • 生物工学基礎講座 バイオよもやま話
    日本生物工学会 2012
  • 微生物胞子
    サイエンスフォーラム 2010
  • 食品加工における微生物・酵素の利用<新食品編>
    日本食糧新聞社 2010
  • 食品のストレス環境と微生物-その挙動・制御と検出-
    サイエンスフォーラム 2004
Lectures and oral presentations  (34):
  • 大腸菌の高圧二酸化炭素処理ストレス応答機構の解明
    (日本農芸化学会2014年度大会 2014)
  • 酵母との複合バイオフィルム形成能を有する乳酸菌のゲノムシーケンス及びポストゲノム解析
    (日本農芸化学会2014年度大会 2014)
  • Leuconostoc 属乳酸菌と出芽酵母の複合バイオフィルム形成と共凝集
    (日本農芸化学会2014年度大会 2014)
  • 清酒酵母と乳酸菌の複合バイオフィルム形成と共凝集
    (日本農芸化学会 2013)
  • 乳酸菌、酵母及び酢酸菌の複合バイオフィルム形成と物質生産
    (日本乳酸菌学会 2013)
more...
Education (1):
  • - 2001 Kyushu University Graduate School, Division of Agriculture
Professional career (1):
  • Ph.D. (Kyushu University)
Work history (4):
  • 2012/04 - Nihon University Department of Food Bioscience and Biotechnology, College of Bioresource Sciences
  • 2005/04 - 2012/03 Lecturer, Laboratory of Food Microbiology, Department of Food Science and Technology, College of
  • 2001/04 - 2005/03 Asssistant Professor, Laboratory of Food Microbiology, Department of Food Science and Technology, College of
  • Nihon University College of Bioresource Sciences, Department of Food Bioscience and Biotechnology Associate Professor
Committee career (4):
  • 2013 - 日本乳酸菌学会 理事
  • 2012 - 日本乳酸菌学会 編集委員
  • 2011 - 日本生物工学会 代議員
  • 2009 - 日本生物工学会 東日本支部委員
Awards (2):
  • 2014/03/27 - 日本農芸化学 日本農芸化学会奨励賞
  • 2007/09/06 - 日本食品科学工学会 日本食品科学工学会奨励賞
Association Membership(s) (6):
防菌防黴学会 ,  日本醸造学会 ,  日本乳酸菌学会 ,  日本生物工学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page