Rchr
J-GLOBAL ID:200901060689079998   Update date: Jan. 30, 2024

Kato Motoshi

カトウ モトシ | Kato Motoshi
Affiliation and department:
Research field  (3): Metabolism and endocrinology ,  Home economics, lifestyle science ,  Nutrition and health science
Research keywords  (6): 糖尿病 ,  栄養 ,  食育 ,  栄養学 ,  Nutrition ,  diabetology
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 2016 - 2018 Developing a program which makes the cultivation of strawberries a means of fostering interest and awareness towards food.
  • 2008 - 2009 2型糖尿病モデルマウスの病態における血漿プロテオーム解析
  • 2008 - 2009 Plasma Proteome analysis of KK-Ay mice developing type-2 diabetes
  • 2002 - 2003 糖尿病の発症・進展に対するオリーブ葉抽出物投与の影響
  • 2002 - 2003 オリーブ葉抽出物の血糖上昇抑制作用に関する研究
Show all
Papers (16):
more...
MISC (13):
more...
Books (2):
  • 健康を考えた生化学・生理学実験
    アイ・ケイコーポレーション 2009
  • 病態栄養ガイドブック(共著)
    メディカルレビュー社 2002
Lectures and oral presentations  (28):
  • 生活習慣改善プログラム参加者の目標達成率に対する心理的要因の影響
    (第58回日本栄養改善学会学術総会 2011)
  • 自作の教材を用いた親子参加型食育プログラム「おとうふだいさくせん!」の実施と評価
    (第58回日本栄養改善学会学術総会 2011)
  • 地域の児童を対象とした自作の体験型食育プログラムの活動紹介
    (第5回日本食育学会・学術大会 2011)
  • グリーンルイボス抽出物によるマウス血糖上昇抑制作用
    (第65回日本栄養・食糧学会大会 2011)
  • 管理栄養士が行動変容を目的として作成した個別コメントの特徴:コーチング理論からの分析
    (第57回日本栄養改善学会学術総会 2010)
more...
Education (4):
  • - 2001 Suzuka University of Medical Science
  • - 2001 Suzuka University of Medical Science
  • - 1998 Suzuka University of Medical Science
  • - 1998 Suzuka University of Medical Science Faculty of Health Care and Hygienic Science
Professional career (1):
  • Master (Suzuka University of Medical Science)
Work history (4):
  • 2011/04 - Yamaguchi Prefectural University Faculty of Nursing and Human Nutrition, Department of Human Nutrition
  • 2008/04 - 2011/03 Yamaguchi Prefectural University Faculty of Nursing and Human Nutrition, Department of Human Nutrition
  • 2006/04 - 2008/03 Yamaguchi Prefectural University Faculty of Nursing and Human Nutrition, Department of Human Nutrition
  • 2001/04 - 2006/03 Yamaguchi Prefectural University Faculty of Human Life Sciences, Department of Human Nutrition
Association Membership(s) (4):
JAPANESE ELECTROPHORESIS SOCIETY ,  日本プロテオーム学会 ,  THE JAPANESE SOCIETY OF NUTRITION AND DIETETICS ,  日本食育学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page