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J-GLOBAL ID:200901011957907440   Update date: Sep. 18, 2022

Ogoshi Hiro

オオゴシ ヒロ | Ogoshi Hiro
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (8): ゾル ,  ゲル ,  飲み込み ,  テクスチャー ,  sol ,  gel ,  swallowing ,  texture
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 2007 - 2009 高齢者の咀嚼機能を考慮した食物の食べやすさの評価
  • 1990 - 飲み込みやすい食品のテクスチャーに関する研究
  • 1990 - Study on Texture Properties of Food
MISC (62):
Books (9):
  • 健康と調理のサイエンス
    学文社 2008
  • 料理なんでも小事典
    講談社 2008
  • 摂食・嚥下障害を考える【第2集】
    株式会社カザン 2008
  • 摂食・嚥下障害を考える
    株式会社カザン 2007
  • おいしく食べてQOLを高める高齢者の食介護ハンドブック
    医歯薬出版株式会社 2007
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Education (4):
  • - 1972 Japan Women's University Graduate School of Human Sciences and Design
  • - 1972 Japan Women's University Graduate School, Division of Home Economics
  • - 1970 Japan Women's University Faculty of Human Sciences and Design Department of Food and Nutrition
  • - 1970 Japan Women's University Faculty of Home Economics
Professional career (2):
  • 農学博士 (大阪府立大学)
  • 家政学修士 (日本女子大学)
Work history (2):
  • - 2016/03 Japan Women's University Faculty of Human Sciences and Design, Department of Food and Nutrition
  • Japan Women's University Faculty of Human Sciences and Design Researcher
Committee career (4):
  • 2012 - 日本調理科学会 会長
  • 2006 - 日本摂食・嚥下リハビリテーション学会 評議員
  • 2004 - 日本咀嚼学会 評議員
  • 1998 - 日本官能評価学会 理事
Awards (3):
  • 2012 - 日本家政学会学会賞
  • 2010 - 日本調理科学会学会賞
  • 1979 - 日本家政学会奨励賞
Association Membership(s) (8):
日本食生活学会 ,  日本咀嚼学会 ,  日本官能評価学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本レオロジー学会 ,  日本摂食・嚥下リハビリテーション学会 ,  日本調理科学会 ,  日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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