Rchr
J-GLOBAL ID:200901037316113523   Update date: Sep. 24, 2024

Higasa Shizu

ヒガサ シヅ | Higasa Shizu
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Research field  (3): Home economics, lifestyle science ,  Physiology ,  Food sciences
Research keywords  (4): ソバの機能性成分 ,  慢性創傷と栄養 ,  調理や保存に伴うビタミン・ミネラル含有量の変動 ,  食用植物のビタミン・ミネラル含有量
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 2015 - 現在 ムクナ豆およびムクナ豆製品中のL-DOPAの定量
  • 2010 - 現在 慢性創傷と栄養・酸化ストレスに関する研究
  • 2017 - 2018 調理加工食品における野菜のビタミン類の推移調査
  • 2006 - 2008 アスコルビン酸代謝に及ぼす体の酸化ストレス関連遺伝子多型の影響
Papers (18):
MISC (11):
Books (1):
  • 創傷治癒と全身代謝動態
    医学出版 2017
Education (1):
  • - 1994 Kagawa Nutrition University Graduate School, Division of Nutrition
Professional career (1):
  • 博士 (女子栄養大学)
Work history (4):
  • 2017/04 - 現在 Kagawa Nutrition University Faculty of Nutrition
  • 2017/04/01 - 現在 Associate Professor Kagawa Nutrition University
  • 2011/04/01 - 2017/03/31 Assistant Professor Kagawa Nutrition University
  • 2011/04 - 2017/03 Kagawa Nutrition University Faculty of Nutrition
Awards (1):
  • 2013/06 - 日本食生活学会 日本食生活学会 奨励賞
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page