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Co-authoring Researcher

  • Obata Akio

  • Odake Sachiko
    Nippon Veterinary and Life Science University Faculty of Applied Life ScienceSchool of Food Science and Technology
    texture expression, 食感表現, 食文化, 咀嚼香, 畜肉食品, 味・香り, 拡散現象, mastication, meat products, flavor, aroma, taste, diffusion

Co-inventing Researcher

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Rchr
J-GLOBAL ID:200901041713898445   Update date: Aug. 06, 2024

Kikuchi Setsuko

キクチ セツコ | Kikuchi Setsuko
Clips
Affiliation and department:
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (5): 郷土料理 ,  減塩 ,  調理学 ,  食生活 ,  Food Culture
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2020 - 2023 古殿町の特産品を用いた6次化開発研究
  • 2013 - 2017 減塩しょうゆの活用による塩分摂取量低減および減塩しょうゆの味慣れに関する研究
Papers (34):
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MISC (27):
  • 菊池節子. 古殿町特産物“ミニトマト”の6次化実施報告書(2021年度). 2022
  • 菊池信太郎,中村和彦,菊池節子,長野康平,高橋千春 村山枝里. 郡山市震災後子どものケアプロジェクト 郡山市子どもの心と体の育ち見守り事業 運動や食事についてのアンケート調査報告書(2021年). 認定NPO法人 郡山ペップ子育てネットワーク. 2022
  • 菊池節子. 古殿町特産物“ミニトマト”の6次化実施報告書(2020年度). 2021
  • 菊池信太郎, 中村和彦, 菊池節子長野康平,高橋千春 村山枝里. 郡山市震災後子どものケアプロジェクト 郡山市子どもの心と体の育ち見守り事業 運動や食事についてのアンケート調査報告書(2020年). 認定NPO法人 郡山ペップ子育てネットワーク. 2021
  • 菊池節子. 古殿町特産物“ミニトマト”の6次化実施報告書(2019年度). 2020
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Books (4):
  • 新 調理学実習-基本調理から給食への展開-
    同文書院 2009
  • 調理学の基本-おいしさと健康を目指す-
    同文書院 2007
  • 新版調理学実習 おいしさと健康
    アイ・ケイ コーポレーション 2006
  • 応用栄養学実習書
    光生館 2003
Lectures and oral presentations  (35):
  • Changes of children after the Great East Japan Earthquake in Koriyama City -physical fitness and obesity-
    (日本小児科学会雑誌 2022)
  • 福島県における江戸期婚礼献立の比較-福島市・郡山市・相馬市-
    (日本家政学会 第72回大会 2020)
  • 汁物におけるNa/K比から評価した減塩の試み
    (日本食生活学会 創立30周年記念大会・第59回大会 2019)
  • 伝統的な郷土料理の食文化及び調理科学的視点からの研究~Na/K比からの考察~
    (日本家政学会東北・北海道支部第63回研究発表会 2019)
  • Na/K比からみた和食の 食塩含量に関する一考察
    (第30回福島県栄養改善学会 2018)
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Education (3):
  • 2011 - 2014 郡山女子大学大学院 人間生活学研究科人間生活学専攻博士課程 (単位取得退学)
  • 1992 - 1995 Koriyama Women's University
  • 1978 - 1982 Koriyama Women's University Faculty of Home Economics Department of Food & Nutrition
Professional career (1):
  • (BLANK) (Koriyama Women's University)
Work history (7):
  • 2018/04 - 2024/03 Koriyama Women's University Faculty of Home Economics Department of Food & Nutrition
  • 2011/04 - 2018/03 郡山女子大学 家政学部 食物栄養学科 准教授
  • 2009/04 - 2011/03 郡山女子大学 家政学部 食物栄養学科 講師
  • 2004/04 - 2009/03 Koriyama Women's College
  • 2004/10 - 2005/03 The University of Aizu Junior College Division
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Committee career (2):
  • 2017/07 - 現在 郡山市 郡山市地域福祉計画策定委員会
  • 2017/04 - 現在 福島県県中農林事務所 福島県普及指導協力委員
Awards (1):
  • 2016/10 - 厚生労働省 厚生労働大臣表彰(栄養士養成功労者)
Association Membership(s) (5):
日本食生活学会 ,  日本栄養改善学会 ,  日本食育学会 ,  日本調理科学会 ,  日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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