Rchr
J-GLOBAL ID:200901071134130655   Update date: Jan. 30, 2024

Shimamura Tomoko

シマムラ トモコ | Shimamura Tomoko
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (2): メイラード反応・食品の機能性・食品分析法・牛乳・地域資源 ,  Food Science
Research theme for competitive and other funds  (15):
  • 2019 - 2023 伝統的後発酵茶「碁石茶」のAGEs生成阻害活性と関与成分の解明
  • 2019 - 2022 Is the bitterness of the two-step fermentation tea "Goishi tea" caused by cyclic dipeptide?
  • 2018 - 2022 Anti-allergic activity of Japanese knotweed known as itredori (Fallopia japonica)
  • 2016 - 2019 Elucidation of Soil Factors Supporting Safe and High-Quality Production of Special Local Tea in Northern Vietnam
  • 2012 - 2014 Study on the value of unused resource, marrow of Skipjack tuna, as food
Show all
Papers (64):
MISC (13):
more...
Education (2):
  • - 2002 Ehime University
  • - 1997 Kochi University
Professional career (1):
  • 博士(農学) (愛媛大学)
Awards (5):
  • 2018/06 - 日本食品保蔵科学会 日本食品保蔵科学会 論文賞 碁石茶に含まれる抗酸化成分の解明
  • 2018/05 - 日本食品化学学会 日本食品化学学会 第13回論文賞 既存添加物チャ抽出物中のカテキン類含量と抗酸化力価の関係
  • 2017/06 - 日本食品保蔵科学会 日本食品保蔵科学会賞 奨励賞 酸化防止剤の力価評価法の検証とその応用に関する食品化学的研究
  • 2015/11 - 日本分析化学会 フローインジェクション分析研究懇談会 フローインジェクション分析進歩賞 食品成分および機能性成分の流れ分析
  • 2015/06 - JFIA Selection Award Spectrophotometric Sequential Injection Analysis System for Estimating the Concentration of Lipid Hydroperoxides in Edible Oils
Association Membership(s) (9):
日本カツオ学会 ,  JAPAN ASSOCIATION OF FOOD PRESERVATION SCIENTISTS ,  日本食品分析学会 ,  Japanese Society of Food Chemistry ,  THE JAPAN SOCIETY FOR ANALYTICAL CHEMISTRY ,  フローインジェクション研究懇談会 ,  JAPANESE DAIRY SCIENCE ASSOCIATION ,  JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY ,  JAPAN SOCIETY FOR BIOSCIENCE, BIOTECHNOLOGY, AND AGROCHEMISTRY
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page