Pat
J-GLOBAL ID:200903020245864848
食肉製品の製造法
Inventor:
,
,
Applicant, Patent owner:
Agent (1):
大島 正孝
Gazette classification:公開公報
Application number (International application number):2000324231
Publication number (International publication number):2002125621
Application date: Oct. 24, 2000
Publication date: May. 08, 2002
Summary:
【要約】【課題】 ピンク色を呈し、長期にその色を保持し且つ風味の向上した食肉製品の製造法を提供すること。【解決手段】 食肉製品に1,5-D-アンヒドロフルクトースまたはそれとアスコルビン酸、エルソルビン酸もしくはそれらの可食性塩とを添加する食肉製品の製造法。
Claim (excerpt):
食肉原料に1,5-D-アンヒドロフルクトースを添加することを特徴とする食肉製品の製造法。
IPC (4):
A23L 1/31
, A23B 4/08
, A23L 1/272
, A23L 1/314
FI (5):
A23L 1/31 D
, A23B 4/08 D
, A23B 4/08 H
, A23L 1/272
, A23L 1/314
F-Term (18):
4B018LB06
, 4B018LE01
, 4B018MB02
, 4B018MB03
, 4B018MC01
, 4B018MF02
, 4B042AC02
, 4B042AC03
, 4B042AD01
, 4B042AD02
, 4B042AD03
, 4B042AE03
, 4B042AG01
, 4B042AG03
, 4B042AH01
, 4B042AK05
, 4B042AK08
, 4B042AP14
Patent cited by the Patent:
Cited by examiner (7)
-
特開昭50-005557
-
燻煙色着色料およびソーセージ・ハムの製造方法
Gazette classification:公開公報
Application number:特願平6-071345
Applicant:エーザイ株式会社
-
特公昭49-037264
Show all
Article cited by the Patent:
Return to Previous Page