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J-GLOBAL ID:200903046713874626

食塩含有食品へのγ-アミノ酪酸の富化方法

Inventor:
Applicant, Patent owner:
Agent (4): 藤本 昇 ,  薬丸 誠一 ,  中谷 寛昭 ,  岩田 徳哉
Gazette classification:公開公報
Application number (International application number):2006193773
Publication number (International publication number):2008017785
Application date: Jul. 14, 2006
Publication date: Jan. 31, 2008
Summary:
【課題】食塩含有食品に対して、簡便に、γ-アミノ酪酸を富化でき、効率よく、γ-アミノ酪酸を富化することができる手段を提供すること。【解決手段】グルタミン酸またはその塩の存在下に、乳酸菌の休止菌体と食塩含有食品とを接触させる、食塩含有食品へのγ-アミノ酪酸の富化方法、該食塩含有食品へのγ-アミノ酪酸の富化方法により得られたγ-アミノ酪酸富化食塩含有食品、乳酸菌の休止菌体を含有した食品へのγ-アミノ酪酸富化剤。【選択図】なし
Claim (excerpt):
グルタミン酸またはその塩の存在下に、乳酸菌の休止菌体と食塩含有食品とを接触させることを特徴とする、食塩含有食品へのγ-アミノ酪酸の富化方法。
IPC (5):
C12P 13/00 ,  A23L 1/202 ,  A23L 1/238 ,  A23B 7/10 ,  A23L 1/30
FI (6):
C12P13/00 ,  A23L1/202 113 ,  A23L1/238 A ,  A23L1/238 104 ,  A23B7/10 Z ,  A23L1/30 Z
F-Term (11):
4B018MD19 ,  4B018MD86 ,  4B039LB01 ,  4B039LC17 ,  4B039LG22 ,  4B064AE01 ,  4B064CA02 ,  4B064CB30 ,  4B064DA01 ,  4B064DA10 ,  4B069DA05
Patent cited by the Patent:
Cited by applicant (1)
  • 減塩醤油類
    Gazette classification:公開公報   Application number:特願2004-122603   Applicant:花王株式会社
Cited by examiner (3)
Article cited by the Patent:
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