研究者
J-GLOBAL ID:200901001665359314
更新日: 2022年08月25日
阪中 專ニ
サカナカ センジ | Sakanaka Senji
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所属機関・部署:
愛知学泉大学 家政学部 管理栄養士専攻
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職名:
教授
研究分野 (1件):
食品科学
研究キーワード (2件):
機能性食品
, Functional Food
競争的資金等の研究課題 (4件):
2009 - 2015 鶏卵卵黄中のコレステロールの除去・低減方法の開発
2005 - 2012 緑茶の脱カフェイン法に関する研究
2005 - 柿成分の有効利用に関する研究
2001 - 2004 Study on decaffeination of green tea
論文 (2件):
押田 敏雄, 坂田 亮一, 福安 嗣昭, 山内 清, 中井 裕, 堀口 恵子, 阪中 専二. 茶ガラ給与が豚の生産性と肉質に及ぼす影響. 家畜衛生学雑誌. 2009. 35. 1. 1-4
Senji Sakanaka, Yuuya Ishihara. Comparison of antioxidant properties of persimmon vinegar and some other commercial vinegars in radical-scavenging assays and on lipid oxidation in tuna homogenates. FOOD CHEMISTRY. 2008. 107. 2. 739-744
MISC (36件):
S Sakanaka, Y Tachibana, N Ishihara, LR Juneja. Antioxidant activity of egg-yolk protein hydrolysates in a linoleic acid oxidation system. FOOD CHEMISTRY. 2004. 86. 1. 99-103
S Sakanaka, Y Okada. Inhibitory effects of green tea polyphenols on the production of a virulence factor of the periodontal-disease-causing anaerobic bacterium Porphyromonas gingivalis. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. 2004. 52. 6. 1688-1692
S Sakanaka. A novel convenient process to obtain a raw decaffeinated tea polyphenol fraction using a lignocellulose column. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. 2003. 51. 10. 3140-3143
カンキツ美肌効果を指向したインナー化粧品(飲む美肌化健康食品)としてのビタミンP&C の相乗効果. BIO INDUSTRY. 2003. 20, 19-29
Inhibition of bacterial adhesion and Salmonella infection in BALB/c mice by sialyloligosaccharides and their derivatives from chicken egg yolk.(共著). J. Agric. Food Chem. 2002. 50. 12. 3607-3613
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特許 (25件):
Composition comprising theanine for suppressing behaviour problems of pets.
Powder composition.
Tea-derived feed additive and animal feed containing the same
β-サイクロデキストリンポリマーによるカフェインの特異的分離法
家畜飼料用添加物
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書籍 (9件):
新版茶の機能-ヒト試験から分かった新たな役割-
2013
乳肉卵の機能と利用
アイ・ケイコーポレーション 2005
美肌・皮膚防護とバイオ技術.
シーエムシー出版 2003
畜産食品の事典(共著)
朝倉書店 2002
Advanced Dietary Fibre Technology.: Chapter 30. Physiological and technological functions of partially hydrolysed guar gum (modified galactomannans). (共著)
Blackwell Science (London) 2001
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学位 (1件):
理学 (大阪市立大学)
所属学会 (11件):
茶学術研究会
, 日本家政學会
, 日本調理科学会
, 日本食品科学工学会
, ACS
, 日本栄養・食糧学会
, 日本農芸化学会
, American Chemical Society
, and Agrochemistry
, Biotechnology
, Japan Society of Bioscience
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