Rchr
J-GLOBAL ID:200901007085767340
Update date: Jan. 30, 2024
Kawakami Shotaro
Kawakami Shotaro
Contact this researcher
You can send email directly to the researcher.
Research field (1):
Agricultural environmental and information engineering
Research theme for competitive and other funds (4):
2004 - 2005 Effects of dry and wet transportation on quality and freshness of cut flowers
2003 - 2005 Field Studies on the Characteristics of Design Concept of Farm Machinery in Southeast Asia
1995 - 1995 葉菜類・花き類の非破壊品質測定
1992 - 1993 Study on Quality Evaluation of Vegetable Fruits
Papers (25):
Eiichiro SAKAGUCHI, SHOTARO KAWAKAMI, Yoshiki MURAMATSU, Sinzo KAJIWARA, Yusuke MUROI, Yuki HASHIMOTO. Milling method and crude protein concentrations of genkei milled rice and toukou milled rice for sake brewing using a horizontal type rice-milling test machine. JOURNAL OF THE BREWING SOCIETY OF JAPAN. 2020. 115. 12. 757-768
Eiichiro Sakaguchi, Shotaro Kawakami, Yoshiki Muramatsu, Syu Tabata. Characterization of Basic Physical Properties for Ishimame in Peanut Stocks Used for Confectionary Products. JOURNAL of the JAPANESE SOCIETY of TASTE TECHNOLOGY. 2017. 16. 1. 3-9
Yoshiki Muramatsu, Eiichiro Sakaguchi, Shotaro Kawakami, Takahiro Orikasa, Shoji Koide, Teppei Imaizumi, Akio Tagawa. Simultaneous Estimation and Modeling of Thermophysical Properties of Big-Eyed Tuna and Pacific Cod. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES. 2015. 18. 10. 2213-2222
Measurement of Specific Heat Using Twin Isoperibol Calorimeters and Estimation of the Effective Thermal Diffusivity of Wheat Flour. 2015. 41. 5. 199-205
Y. Muramatsu, E. Sakaguchi, S. Kawakami, A. Tagawa. Thin layer hot air drying characteristics and latent heat of vaporization of cooked milled rice. 8th Asia-Pacific Drying Conference(ADC 2015). 2015. 471-476
more...
MISC (4):
小池正之, 堀尾尚志, 牛島史彦, 眞板秀二, 瀧川具弘, 川上昭太郎. 東南アジアにおける農業機械設計概念の特質に関する調査研究. 平成15-17年度科学研究費補助金(基盤研究(A))研究成果報告書. 2006
川上 昭太郎. 乾式および湿式輸送が切り花の流通過程での品質・鮮度に与える影響. 平成16-17年度科学研究費補助金(基盤研究(C))研究成果報告書. 2006
豊田淨彦, 伊藤和彦, 川上昭太郎, 北村 豊, ツェンコヴァ ルミアナ, 中野和弘, 守田和夫. 食料の生産・流通・消費空間における安全性確保に関する調査研究 -農畜産施設におけるHACCP導入支援技術の開発を目指して-. 平成13年度科学研究費補助金(基盤研究C(1))企画調査研究研究成果報告書. 2002
梅田重夫, 坂口栄一郎, 川上昭太郎. 果菜類の品質評価に関する研究. 平成5年度科学研究費補助金(一般研究(B))研究報告書. 1994
Books (6):
Handbook of Agricultural Machinery and Food Engineers
The Japanese Society of Agricultural Machinery and Food Engineers 2020
はかる つくる えがく・そだてる 緑の地域を育む-地域環境科学がわかる本
東京農業大学出版会 2015 ISBN:9784886944504
農産食品プロセス工学
文永堂出版株式会社 2015 ISBN:9784830041280
里山の自然とくらし 福島県鮫川村
東京農業大学短期大学部生活科学研究所 2012 ISBN:9784886944047
Food,Agriculture and Resources: Eco-Technology in the Environmental Age
2010 ISBN:9784320057074
more...
Lectures and oral presentations (17):
バラ切り花の非破壊品質測定法の検討 -茎の力学特性による水分測定-
(農業生産技術管理学会平成24年度大会 2012)
流通過程におけるバラ切り花の水分推定方法について-茎の力学特性と水分の関係-
(農業環境工学関連学会2009年合同大会要旨集(於東京大学) 2009)
流通過程におけるバラ切り花の水分推定法について-破壊計測による茎の力学特性と水分の関係-
(農業生産技術管理学会誌第16巻別冊1(於東京農業大学) 2009)
バラ切り花の水収支と品質の変動特性
(農業機械学会関東支部第44回年次大会講演要旨集(於富山県立大学) 2008)
切り花の水収支と品質の変動特性 -水収支モデルについて-
(第67回農業機械学会年次大会講演要旨(於宮崎観光ホテル) 2008)
more...
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
researchmap
.
For details, see here
.
Return to Previous Page
TOP
BOTTOM