Rchr
J-GLOBAL ID:200901046523023908   Update date: Apr. 17, 2024

Masui Hironori

マスイ ヒロノリ | Masui Hironori
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Other affiliations (1):
Research field  (3): Food sciences ,  Plants: molecular biology and physiology ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (2): 調理科学 ,  Cookery Science
Research theme for competitive and other funds  (10):
  • 調理機器の使用方法による調理特性の比較研究
  • 調理操作に伴う食品機能性成分の発現・消長に関する研究
  • こんにゃく粉・しょうゆ粕等の産業副生産物の利用に関する研究
  • 調理における糖類分解酵素の挙動に関する研究
  • 動物細胞への不飽和脂肪酸の取り込みに関する研究
Show all
Papers (37):
MISC (12):
more...
Books (7):
  • 調理科学実験
    建帛社 2009
  • 調理学
    朝倉書店 2006 ISBN:9784254616453
  • エキスパート 管理栄養士養成シリーズ 食べ物と健康3
    化学同人 2004
  • エキスパート 管理栄養士養成シリーズ 食べ物と健康1
    化学同人 2004
  • エキスパート 管理栄養士養成シリーズ 食べ物と健康2
    化学同人 2003
more...
Lectures and oral presentations  (18):
  • フードジャーによる軟化食に関する研究
    (日本調理科学会大会研究発表要旨集 2017)
  • フードジャー調理による高齢者向け軟化食調理の検討
    (New Diet Therapy 2016)
  • フードジャーによる粥調理に関する研究
    (日本栄養・食糧学会大会講演要旨集 2016)
  • フードジャーによる軟化食の調理特性に関する研究
    (日本調理科学会大会研究発表要旨集 2016)
  • フードジャー調理による軟化調理について
    (栄養学雑誌 2015)
more...
Education (6):
  • 1989 - 1990 Nagoya University
  • 1986 - 1989 Nagoya University
  • - 1989 Nagoya University Graduate School, Division of Agriculture
  • 1984 - 1986 三重大学大学院農学研究科農芸化学専攻
  • 1980 - 1984 Mie University
Show all
Professional career (2):
  • (BLANK) (Mie University)
  • (BLANK) (Kyoto University)
Work history (6):
  • 2013 - 現在 Mukogawa Women’s Univercity
  • 2003 - 2012 Mukogawa Women's University
  • 1999 - 2002 Mukogawa Women's University
  • 1992 - 2002 Mukogawa Woman's University, Associate Professor
  • 1990 - 1998 Yamaguchi Prefectural University
Show all
Committee career (3):
  • 2018/06 - 現在 一般社団法人日本調理科学会 理事
  • 2018/04 - 現在 一般社団法人日本調理科学会 近畿支部 支部長
  • 2016/04 - 現在 公益社団法人日本栄養・食糧学会 近畿支部 参与
Association Membership(s) (7):
THE JAPANESE SOCIETY OF NUTRITION AND DIETETICS ,  日本食品化学会 ,  THE JAPAN SOCIETY OF HOME ECONOMICS ,  日本調理科学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page