Rchr
J-GLOBAL ID:200901087233456361   Update date: Mar. 04, 2021

Ogawa Masahiro

オガワ マサヒロ | Ogawa Masahiro
Affiliation and department:
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (7): food gels ,  polyphenol ,  texture ,  olive ,  collagen ,  food proteins ,  rare sugar
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 2007 - オリーブ葉ポリフェノールの高品質化に関する研究
  • 食品タンパク質の応用と未利用タンパク質資源の有効利用
  • 低温細菌由来の酵素のスクリーニングと酵素の食品への応用
Papers (81):
more...
MISC (72):
Patents (3):
Books (3):
  • 農学入門 - 食料・生命・環境科学の魅力 -
    養賢堂 2013 ISBN:9784842505190
  • 進化する食品テクスチャー研究
    (株)エヌ・ティー・エス 2011 ISBN:9784860433871
  • 酵素利用技術体系
    (株) エヌ・ティー・エス 2010 ISBN:9784860432713
Lectures and oral presentations  (56):
  • Umami Compunds Present in The Low Molecular Weight Fractions of Spirulina platensis, Its Hydroysate
    (The 3rd International Conference on Multidisciplinary Approaches for Sustainable Rural Development 2020 2020)
  • 鶏卵貯蔵中における卵白塩基性様タンパク質(OVAX)の構造変化
    (日本農芸化学会2015年大会 2015)
  • ニワトリ卵白塩基性タンパク質のアルカリ処理による構造変化
    (日本農芸化学会中四国支部第38回講演会 2014)
  • Transepithelial Transports of Rare Sugar D-Psicose in Human Intestine
    (Rare Sugar Congress 2014 in Kagawa 2014)
  • 希少糖 D-プシコースのアルコール発酵及び酢酸発酵に及ぼす影響
    (日本食品科学工学会第61回大会 2014)
more...
Works (2):
  • 佃煮の高品質化と高付加価値化に関する研究
    2005 - 2012
  • 肉類・魚介類を利用した高齢者向けのやわらか食の開発に関する研究
    2006 -
Education (3):
  • 1993 - 1995 Sophia University Graduate School Chemistry
  • 1991 - 1993 Sophia University Graduate Schooll
  • 1987 - 1991 Sophia University Department of Chemistry
Professional career (2):
  • PhD (Sophia Univeristy)
  • 理学修士 (上智大学)
Work history (7):
  • 2009/04 - Kagawa University Faculty of Agriculture Professor
  • 2007/04 - 2009/03 Kagawa University Faculty of Agriculture Associate Professor
  • 2004/10 - 2007/03 Kagawa University Faculty of Agriculture Associate Professor
  • 2003/10 - 2004/08 University of Guelph Ontario Agriculture Collage Research associate
  • 2002/04 - 2003/10 Louisiana State University Agriculture Center Postdoctral fellow
Show all
Association Membership(s) (9):
日本食品化学学会 ,  日本水産学会 ,  日本農芸化学会 ,  国際希少糖学会 ,  日本食品科学工学会 ,  The Japanese Society For Foood Science and Technology ,  The Japanese Society of Fisheries Science ,  International Society of Rare Sugars ,  Japan Association of Food Preservation Scientists
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page