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J-GLOBAL ID:201301062310700777
Update date: Feb. 01, 2024
YAMAMOTO Ai
YAMAMOTO Ai
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Homepage URL (1):
http://kaken.nii.ac.jp/d/r/80461474.ja.html
Research field (1):
Home economics, lifestyle science
Research keywords (12):
嚥下造影検査
, 官能評価
, 黒大豆ゲル
, 共分散構造分析
, テクスチャー値
, 嚥下食
, 畜肉タンパク質
, 高齢者
, 嚥下障害者
, テクスチャー特性
, 微細構造
, 高圧処理
Research theme for competitive and other funds (2):
2011 - 2012 Evaluation of black soybean gels for a dysphagia diet by the covariance structure analysis
2006 - 2008 The availability of high pressurized meat protein gel products for a dysphagia diet
Papers (6):
Expansion of the Sponge Cakes and their Sensory Properties Focused on the Egg Forming. 2014. 46. 151-158
Ai Tokifuji, Yasuyuki Matsushima, Kenji Hachisuka, Keiko Yoshioka. Texture, sensory and swallowing characteristics of high-pressure-heat-treated pork meat gel as a dysphagia diet. MEAT SCIENCE. 2013. 93. 4. 843-848
TOKIFUJI AI, LENG HONG, YOSHIOKA KEIKO. Transformation in Gel Forming Properties of a Soybean Protein Isolate under High Pressure Processing: Physical Properties, Protein Composition, and Sensory Evaluation of a Pressurized Soybean Protein Isolate Gel. 日本家政学会誌. 2012. 63. 11. 699-705
Ai Tokifuji, RD, M NS, Yasuyuki Matsushima, MD, PhD, Kenji Hachisuka, MD, PhD, Keiko Yoshioka, PhD. Physical properties of pressurized and heat-treated meat gels and their suitability as dysphagia diet based on swallowing dynamics. Japanese Journal of Comprehensive Rehabilitation Science. 2012. 3. 18-25
TOKIFUJI AI, LENG HONG, YOSHIOKA KEIKO. The availability of high pressure-induced soybean protein isolate gel products for a dysphagia diet as Chinese medicated diets. 中村学園大学薬膳科学研究所研究紀要. 2011. 4. 25-33
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MISC (6):
三成由美, 吉岡慶子, 時藤亜衣, 松田千照, 北原詩子. ライフステージに応じた肥満予防のための薬膳における咀嚼と腸内フローラに関する研究. 中村学園大学・中村学園大学短期大学部プロジェクト研究研究成果報告書. 2011. 2. 27-35
三成由美, 吉岡慶子, 時藤亜衣, 満屋香織, 江口明奈, 山口祐美. 日本型薬膳の便通改善および咀嚼効果による内臓脂肪削減のための食育プログラムの開発と評価. 中村学園大学・中村学園大学短期大学部プロジェクト研究研究成果報告書. 2009. 1. 29-36
吉岡 慶子, 福地 乃理子, 時藤 亜衣. 福岡県3地区における魚の摂取状況と調理特性(クッキングルーム). 日本調理科学会誌. 2007. 40. 3. 216-220
時藤亜衣, 山口祐美, 吉岡慶子, 千坂洋巳, 蜂須賀研二. 加熱および加圧/加熱処理食肉ゲルの嚥下食への利用性と献立への展開. 日本摂食・えん下リハビリテーション学会雑誌. 2006. 10. 3. 452
時藤亜衣, 吉岡慶子, 佐藤祐介, 池内義秀. 加圧処理による豚肉ゲルの微細構造変化と嚥下食への利用. 日本食品科学工学会大会講演集. 2006. 53rd. 103
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Lectures and oral presentations (18):
加圧処理黒大豆煮汁添加ゲルのテクスチャー特性および官能評価と嚥下食としての利用性
(日本調理科学会大会研究発表要旨集 2012)
病院,施設の嚥下食におけるテクスチャー特性と基準化への検討
(栄養学雑誌 2011)
加圧処理による大豆タンパク質ゲルの物理的特性および官能評価
(日本調理科学会大会研究発表要旨集 2011)
小児における嚥下障害食のテクスチャー特性および嚥下状況
(日本摂食・えん下リハビリテーション学会雑誌 2010)
学童期における咬合・咀嚼,食物摂取状況と肥満との関連性
(栄養学雑誌 2010)
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Professional career (1):
博士(栄養科学) (中村学園大学大学院栄養科学研究科)
Work history (2):
2011 - Nakamura Gakuen University
Nakamura Gakuen University Faculty of Nutritional Sciences
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