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J-GLOBAL ID:200901070969624440   Update date: Sep. 02, 2022

Matsukuma Norio

マツクマ ノリオ | Matsukuma Norio
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (6): 郷土料理 ,  食文化 ,  やわらか食 ,  ミキサー食 ,  ソフト食 ,  介護食
Research theme for competitive and other funds  (1):
  • 1998 - 咀嚼・嚥下困難な人のための食事(食品へのたんぱく質分解酵素の利用)
Papers (3):
MISC (20):
Books (3):
  • 英語で楽しむ福岡の郷土料理-Recipes of Fukuoka
    海鳥社 2009 ISBN:4874157327
  • ふるさとの食
    アクロス福岡文化誌 2008
  • 基礎と応用の調理学実習 (栄養士テキストシリーズ)
    講談社 1995 ISBN:4061397710
Lectures and oral presentations  (3):
  • 中村学園大、九州大、福岡大、西南大、福岡歯科大五大学の公開講座『博多学』の講師
    (2010)
  • 咀嚼・嚥下困難な人のための食事(帆立貝柱、アサリへのたんぱく質分解酵素の利用)
    (第53回日本栄養改善学会 2006)
  • 咀嚼・嚥下困難な人のための食事(エビ、イカへのたんぱく質分解酵素の利用)
    (第52回日本栄養改善学会 2005)
Education (1):
  • - 1969 Nakamura Gakuen University
Professional career (1):
  • 学士(栄養学)
Work history (1):
  • Nakamura Gakuen University Junior College Division of Food and Nutrition
Awards (1):
  • 2008/11 - 全国栄養士養成施設協会 会長賞
Association Membership(s) (3):
THE JAPAN SOCIETY OF COOKERY SCIENCE ,  日本栄養改善学会 ,  THE JAPANESE SOCIETY OF NUTRITON AND DIETETICS
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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