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J-GLOBAL ID:201301012828994165   Update date: Feb. 01, 2024

Yamazaki Hanae

ヤマザキ ハナエ | Yamazaki Hanae
Affiliation and department:
Homepage URL  (1): http://kaken.nii.ac.jp/d/r/70447895.ja.html
Research field  (3): Food sciences ,  Home economics, lifestyle science ,  Nutrition and health science
Research keywords  (7): mood states ,  stress ,  autonomic nervous system ,  甘味 ,  嗜好性 ,  エネルギー代謝 ,  糖尿病
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 2021 - 2023 「大人の味」とは何か--忌避/嫌悪性の風味を持つ食品への嗜好成立の脳内機構
  • 2019 - 2022 Integrative research on factorial analysis of the emotional impacts of Japanese cuisine
  • 2015 - 2019 Research on the design of Japanese cuisine for anti-stress.
  • 2015 - 2017 Is there a new methodology to solve the food allergy problem?
  • 2011 - 2015 Oral receptive mechanism for caloric content which may contribute to the palatability of sweet substances
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Papers (46):
MISC (38):
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Patents (4):
Books (16):
  • おいしくつくり味わうためのクッキング
    化学同人 2019
  • 調理学 : 食品の調理と食事設計
    中山書店 2018 ISBN:9784521742892
  • 食べ物と健康IV.調理学 食品の調理と食事設計 (Visual栄養学テキストシリーズ)
    中山書店 2018
  • 日本料理大全 だしとうま味、調味料 日本語版
    シュハリイニシアティブ 2018
  • FLAVOR AND SEASONINGS: Dashi, Umami, and Fermented Foods (日本料理大全 THE JAPANESE CULINARY ACADEMY'S COMPLETE JAPANESE CUISINE)
    2017
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Lectures and oral presentations  (40):
  • 食を楽しむ・心と体に響く和食
    (日本調理科学会大会研究発表要旨集 2018)
  • ブローボトル形態冷菓の喫食によるリラックス効果検証試験
    (日本感性工学会大会予稿集(CD-ROM) 2018)
  • 自律神経活動を指標とした出汁の抗疲労効果
    (日本栄養・食糧学会大会講演要旨集 2017)
  • 自律神経活動を指標とした合わせ出汁の抗疲労効果
    (日本農芸化学会大会講演要旨集(Web) 2017)
  • 浜田市高齢者健康・栄養調査から見たMNA<sup>R</sup>-SFの介護予防への適用可能性について
    (栄養学雑誌 2016)
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Education (3):
  • 1997 - 1999 京都大学大学院 農学研究科 食品工学専攻
  • 1995 - 1997 Osaka City University Graduate School of Human Life Science
  • 1991 - 1995 Osaka City University Faculty of Human Life Science
Professional career (1):
  • 博士(農学) (京都大学)
Work history (4):
  • 2020/04 - 現在 Ryukoku University Faculty of Agriculture Professor
  • 2015/04 - 現在 Ryukoku University Faculty of Agriculture
  • 2013/04 - 2015/03 Ryukoku University Faculty of Law
  • 2006/10 - 2013/03 Kyoto University
Committee career (2):
  • 2018 - 現在 日本栄養改善学会 評議員
  • 2012 - 現在 日本栄養・食糧学会 参与
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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