Rchr
J-GLOBAL ID:201301062310700777   Update date: Feb. 01, 2024

YAMAMOTO Ai

YAMAMOTO Ai
Homepage URL  (1): http://kaken.nii.ac.jp/d/r/80461474.ja.html
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (12): 嚥下造影検査 ,  官能評価 ,  黒大豆ゲル ,  共分散構造分析 ,  テクスチャー値 ,  嚥下食 ,  畜肉タンパク質 ,  高齢者 ,  嚥下障害者 ,  テクスチャー特性 ,  微細構造 ,  高圧処理
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2011 - 2012 Evaluation of black soybean gels for a dysphagia diet by the covariance structure analysis
  • 2006 - 2008 The availability of high pressurized meat protein gel products for a dysphagia diet
Papers (6):
MISC (6):
Lectures and oral presentations  (18):
  • 加圧処理黒大豆煮汁添加ゲルのテクスチャー特性および官能評価と嚥下食としての利用性
    (日本調理科学会大会研究発表要旨集 2012)
  • 病院,施設の嚥下食におけるテクスチャー特性と基準化への検討
    (栄養学雑誌 2011)
  • 加圧処理による大豆タンパク質ゲルの物理的特性および官能評価
    (日本調理科学会大会研究発表要旨集 2011)
  • 小児における嚥下障害食のテクスチャー特性および嚥下状況
    (日本摂食・えん下リハビリテーション学会雑誌 2010)
  • 学童期における咬合・咀嚼,食物摂取状況と肥満との関連性
    (栄養学雑誌 2010)
more...
Professional career (1):
  • 博士(栄養科学) (中村学園大学大学院栄養科学研究科)
Work history (2):
  • 2011 - Nakamura Gakuen University
  • Nakamura Gakuen University Faculty of Nutritional Sciences
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page