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J-GLOBAL ID:200901071170262525   Update date: Sep. 26, 2022

Yoshimura Takashi

ヨシムラ タカシ | Yoshimura Takashi
Affiliation and department:
Job title: Researcher
Homepage URL  (1): http://www.pref.saga.lg.jp/
Research field  (5): Home economics, lifestyle science ,  Biochemistry ,  Applied microbiology ,  Food sciences ,  Analytical chemistry
Research keywords  (5): Food function ,  食品加工学 ,  食品分析学 ,  Food process engineering ,  Food analysis
Research theme for competitive and other funds  (8):
  • 2013 - 2016 機器分析を駆使した食品風味の客観的評価技術の構築
  • 2008 - 2008 鶏病予防を目的とした免疫賦活能を有する海藻由来成分の特定及びその利用
  • 2006 - 2008 未利用資源の活用による食品素材の開発に関する研究
  • 2006 - 2008 Research on effective utilization for functional food materials from unused food resources
  • 2005 - 2007 ノリの安定生産及び有明海の環境保全に関する研究
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Papers (20):
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MISC (11):
Patents (11):
  • ポルフィランの抽出方法および製造方法
  • 免疫賦活剤、食品及び液状食品組成物
  • 食欲抑制剤
  • 好中球活性化剤
  • ポルフィランの製造方法
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Lectures and oral presentations  (79):
  • Immunomodulatory activity of GAPDH in vivo
    (The 29th Annual and International Meeting of the Japanese Association for Animal Cell Technology 2016)
  • 緑茶「嬉野茶」のおいしさを機器分析で
    (第26回西日本食品産業創造展 2016)
  • 紫外可視分光光度法を用いた茶葉浸出液の品質評価の可能性
    (日本食品科学工学会第61回大会 2014)
  • 海苔の機能性素材原料としての利用に関する取り組み
    (日本食品科学工学会第61回大会 2014)
  • 風味等に関する機器分析を用いた茶葉並びに緑茶の産地間差異の評価
    (第51回化学関連支部合同九州大会 2014)
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Works (2):
  • 文部科学省「都市エリア産学官連携促進事業」(佐賀県有明海沿岸エリア)共同研究事業 テーマ1 共同研究参画
    2005 - 2007
  • 文部科学省「都市エリア産学官連携促進事業」(佐賀県有明海沿岸エリア)共同研究事業 テーマ2 共同研究参画 プロジェクトリーダー
    2005 - 2007
Education (3):
  • 1999 - 2002 Kyushu University Graduate School of Bioresources and Bioenvironmental Sciences Departament of Bioscience and Biotechnology
  • 1997 - 1999 Kyushu University Graduate School of Agriculture Department of Food Science and Technology
  • 1993 - 1997 Kyushu University Faculty of Agriculture Department of Food Science and Technology
Professional career (1):
  • Doctor of Philosophy (Agricultural Science) (Kyushu University)
Committee career (2):
  • 2016 - 現在 公益社団法人日本食品科学工学会 代議員
  • 2015 - 現在 公益社団法人日本食品科学工学会西日本支部 評議員
Association Membership(s) (2):
Japanese Associtioan for the Study of Taste and Smell ,  Japanese Society for Food Science and Technology
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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