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J-GLOBAL ID:200901072658598146   Update date: Sep. 01, 2020

Matsumura Yasuki

マツムラ ヤスキ | Matsumura Yasuki
Affiliation and department:
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (2): 食品科学 ,  Food Science
Research theme for competitive and other funds  (10):
  • 2005 - ハイドロコロイドによるタンパク質ゲルの物性制御
  • 2005 - Control of Physical Properties of Protein Gels by Hydrocolloids
  • 食用高分子の機能特性の開発
  • 乳化系および粉末系における脂質酸化抑制
  • エマルション不安定化のメカニズム
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Papers (161):
MISC (305):
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Patents (20):
Books (24):
  • 日本料理大全 向板I 切る技法、魚のおろし方 日本語版
    シュハリ・イニシアティブ株式会社 2017 ISBN:4908325073
  • 日本料理大全 向板I 切る技法、魚のおろし方 英文版 MUKOITA I, Cutting Techniques: Fish ((日本料理大全 THE JAPANESE CULINARY ACADEMY'S COMPLETE JAPANESE CUISINE))
    シュハリ・イニシアティブ株式会社 2017 ISBN:4908325065
  • 食品ハイドロコロイドの開発と応用II(第8章 乳化系の品質評価と改変・67頁〜75頁を担当)
    シーエムシー出版 2015
  • 食品ハイドロコロイドの開発と応用II(第2章 エマルション中の油滴の合一が香気成分の放散挙動に与える影響・164頁〜171頁を担当)
    シーエムシー出版 2015
  • Food Proteins and Peptides: Chemistry, Functionality, Interactions, and Commercialization(「Protein-Peptides as Emulsifying Agents」を125頁〜150頁を担当)
    CRC press 2012
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Lectures and oral presentations  (45):
  • 乳化剤と澱粉の複合体形成が冷凍保存したパンケーキの品質に及ぼす影響
    (日本食品科学工学会大会 2018)
  • 汎用型四重極質量分析計による高粘度モデル液状食品からの香気成分放散挙動のin vitroリアルタイム解析
    (日本食品科学工学会大会 2018)
  • 乳化系食品における品質制御要因の解明
    (日本食品科学工学会大会 2018)
  • An avocado powder-stabilized emulsion -physical property and emulsification mechanism
    (2018)
  • トマトのおいしさ 〜味と香りの協働〜
    (市民向けセミナー 京大トマトの世界 2017)
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Works (2):
  • エマルション、濃厚系、極低水分系における脂質と高分子の相互作用
    1998 -
  • Interaction of Food Lipids and Macromolecules in Emulsion, Cancentrated and Powdery Systems
    1998 -
Education (4):
  • - 1984 Kyoto University
  • - 1984 Kyoto University
  • - 1979 Kyoto University
  • - 1979 Kyoto University
Professional career (1):
  • Doctor of Agriculture (Kyoto University)
Work history (3):
  • 1990 - 英国リーズ大学食品科学部 客員研究員
  • 1990 - Research Fellow, Department of Food Science,
  • Leeds University, UK
Committee career (3):
  • 2001 - 日本レオロジー学会 幹事
  • 2000 - 日本食品工学会 学会誌編集委員
  • 日本食品科学工学会 関西支部幹事
Awards (3):
  • 2004 - Best Paper in Protein and Co-Products Engineering and Technology (JAOCS)
  • 1999 - 日本食品科学工学会奨励賞
  • 1991 - Best Paper in Protein and Co-Products Engineering and Technology(JAOCS)
Association Membership(s) (5):
日本レオロジー学会 ,  日本食品工学会 ,  日本味と匂学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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