Rchr
J-GLOBAL ID:200901085970568984   Update date: May. 22, 2020

Higo Atsuko

ヒゴ アツコ | Higo Atsuko
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (2): Energy chemistry ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (2): 食物学 ,  Food Science
Research theme for competitive and other funds  (14):
  • 1998 - 鍋の昇降温特性
  • 1998 - Thermophysical Properties of Pots and Pans
  • 1997 - 加熱調理時の熱効率
  • 1997 - Energy efficiency accompanied with cooking
  • 1995 - 吸湿によるテクスチャー変化
Show all
Papers (15):
MISC (54):
Books (15):
  • 最新 マイクロ波エネルギーと応用技術
    株式会社 産業技術サービスセンター 2014
  • 新しい業務用厨房計画と運用マニュアル,現場スタッフから見た業務用厨房機器への提言,業務用厨房の運用と厨房機器の最新情報
    サイエンスフォーマル 2007
  • 新版電子レンジこつの科学
    柴田書店 2005
  • 管理栄養士講座 健康・調理の科学
    建帛社 2004
  • 小児栄養(新保育シリーズ)
    みらい社 1998
more...
Works (4):
  • Changes in Textural Properties of Low-Moisture Foods
    2001 - 2002
  • 低水分領域における食品の物性変化
    2001 - 2001
  • マイクロ波加熱による特殊加熱効果・他2テーマ
    1970 - 1999
  • Specific Effect by Microwave Heating
    1970 - 1999
Education (4):
  • - 1969 Nara Women's University
  • - 1969 Nara Women's University
  • - 1967 Nara Women's University
  • - 1967 Nara Women's University
Professional career (1):
  • Doctor(Science) (Nara Women's University)
Work history (2):
  • 1970 - 1999 20年間以上、非常勤講師の立場で研究、現在も
  • 他大学との共同研究を続ける
Committee career (1):
  • 日本調理科学会 評議員、関東支部役員
Awards (1):
  • 1984 - 家政学会奨励賞
Association Membership(s) (4):
日本消費者教育学会 ,  日本調理科学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page