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J-GLOBAL ID:200901089817139590
Update date: Sep. 22, 2022
Ishinaga Masataka
イシナガ マサタカ | Ishinaga Masataka
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Research field (2):
Food sciences
, Home economics, lifestyle science
Research keywords (5):
食生活
, 食品科学・栄養科学
, Home Economics
, Nutritional Science
, Food Science
Research theme for competitive and other funds (7):
食品タンパク質及びデンプンとリン脂質の相互作用に関する研究
合成抗酸化剤のリン脂質二重層の物性に及ぼす影響
ドリコールに関する研究
日本人の各種脂質、フラボノイドの1日摂取量に関する研究
Effects of synthetic antioxidants on thermotropic behavior of phospholipid Bilayer
Studies on Dolichol
Studies on Dietary lndakes of various lipids in Japanese
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MISC (73):
MOCHIZUKI Teruyo, ISHINAGA Masataka. Contents of Flavonoids in Some Therapeutic Diets. Journal of home economics of Japan. 2007. 58. 8. 491-495
UEDA Aiko, SUGIYAMA Sumi, ISHINAGA Masataka. Content of Fatty Acid and Choline Derived from Choline-phospholipids in Therapeutic Elimination Diets for Children with Food Allergy Provided by Nursery School Lunch Services. Eiyo To Shokuryo. 2007. 60. 3. 167-171
Ueda A, Ishinaga M. Measurement of Dietary Choline-Phospholipid Content by a Novel Phospholipase D-Triiodide Method. J.Nutr.Sci.Vitaminol. 2006. 52. 1. 79-81
介護老人福祉施設の給食における調理システムの役割. 日本食生活学会誌. 2005. 16, 149-160
食肉の加熱調理後の脂質量へ及ぼすキウイフルーツおよび生姜搾汁前処理の影響. 家政学会誌. 2005. 56, 607-615
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Books (4):
食品学・食品機能学
朝倉書店 2007
食品加工学(改訂版)
南江堂 1997
食品加工学
南江堂 1991
食品学総論および食品学実験
朝倉書店 1987
Professional career (2):
(BLANK) (Kyoto University)
保健学修士 (広島大学)
Committee career (3):
2006 - 2011/03 文科省大大学設置分科会専門委員
2004/05 - 2011/03 「食品安全推進協議会」委員(広島県)2004 年-現在
2002 - (独)学術振興会:科学研究費補助金 審査委員 2002 年、2005-6 年
Awards (1):
1987 - 日本農芸化学会奨励賞
Association Membership(s) (7):
日本脂質生化学研究会
, 日本食品工業学会
, 日本油化学会
, 日本生化学会
, The American Oil Chemist's Society
, 日本栄養・食糧学会
, 日本農芸化学会
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