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J-GLOBAL ID:200901044507347938   Update date: Jan. 30, 2024

Miura Makoto

ミウラ マコト | Miura Makoto
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (3): Food sciences ,  Transfer phenomena and unit operations ,  Applied physics - general
Research keywords  (14): Image Processing ,  Heat Transfer Engineering ,  Rheology ,  Food Chemistry ,  Food Physics ,  Food Science ,  Food Process Engineering ,  画像処理 ,  伝熱工学 ,  レオロジー ,  食品化学 ,  食品物理学 ,  食品科学 ,  食品化学工学
Research theme for competitive and other funds  (24):
  • 2021 - 2024 呈味性と咀嚼・嚥下容易性を制御するための3次元造形手法の確立
  • 2017 - 2020 Relationship of "microstructure - beaking properties -taste perception" for formulation reduction of salt and sugar
  • 2015 - 2017 Development of salt-reduced foods using the correlation in "microstructure - breaking behavior during mastication - taste"
  • 2012 - 2014 Control of mechanical and interfacial properties of bolus for the creation of puffed solid foods adaptable to dysphagia
  • 2003 - 2004 磁気利用による脂質の結晶化制御と食品加工への応用
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Papers (47):
MISC (129):
Patents (28):
  • 低糖質菓子用組成物およびこれを用いた低糖質菓子
  • 冷凍米飯用改質剤,冷凍米飯,冷凍米飯の製造方法および冷凍米飯の解凍方法
  • 真空乾燥装置及び方法
  • 咀嚼・嚥下容易な固体食品
  • 乳脂肪クリームおよびその製造方法
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Books (59):
  • 揚げ加工における吸油挙動
    2016
  • 糖質素材による揚げ加工食品の吸油量の低減
    2015 ISBN:9784781310510
  • 乳化食品の咀嚼・嚥下しやすさ評価
    2014 ISBN:9784861045462
  • ゲル化性タンパク質,ゲル化・増粘安定剤の技術と市場
    2012 ISBN:9784781306599
  • 動的粘弾性の測定とデータ解釈 事例集
    2012 ISBN:9784861044465
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Lectures and oral presentations  (91):
  • Effect of different chemically modified starches on rheological properties of stirred non-fat yoghurt
  • The relation between layer structure and intensity of saltiness perception of solid model foods
  • 小麦粉-食塩-水固体モデル食品における層構造と塩味強度の関連性
  • Innovative processing and analysis tool for the food research and industry
  • 米飯塊の凍結・解凍による劣化に対する 水溶性乳化剤とマルトオリゴ糖組成物の抑制効果
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Works (20):
  • Appropriate processing and applications of unused parts of brown rice
    2007 -
  • Development of fruit jam from wild grapes and apples harvested in Iwate Prefecture without supplementation of pectin
    2007 -
  • Establishment of non-thermal cleaning-sterilization method for prolongation of shelf life of foods without food additives
    2007 -
  • High-degree application of regional biological resources
    2007 -
  • Development of functional materials from krill 'Isada' captured at Sanriku coast
    2007 -
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Education (3):
  • 1983 - 1986 Tohoku University Graduate School of Agricultural Science Division of Food Science
  • 1981 - 1983 Tohoku University Graduate School of Agricultural Science Division of Food Science
  • 1977 - 1981 Tohoku University Faculty of Agriculture Department of Food Science
Professional career (1):
  • Doctor
Work history (8):
  • 2013/04 - 2015/03 Iwate Iniversity Education and Research Center Sanriku Fisheries Research Center Director
  • 2011/10 - Iwate University Faculty of Agriculture Professor
  • 2007/04 - 2011/09 Iwate University Faculty of Agriculture Associate Professor
  • 1994/04 - 2007/03 Iwate University Faculty of Agriculture Associate Professor
  • 1994 - 2007 Associate Professor,Iwate University
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Committee career (4):
  • 2007 - 2009 日本食品工学会 評議員
  • 2006 - 日本応用糖質科学会 J. Appl. Glycosci.編集委員
  • 2001 - 日本食品機械研究会 理事
  • 1993 - 食品の物性に関するシンポジウム 運営委員
Association Membership(s) (25):
The Japanese Society of Food Engineering ,  Japan Oil Chemists' Society ,  The Japanese Society of Applied Glycoscience ,  Japan Ergonomics Society ,  The Acoustical Society of Japan ,  Japan Society for Food Engineering ,  Japanese Society for Sensory Evaluation ,  Japan Association of Food Preservation Scientists ,  American Association of Cereal Chemists ,  the Society of Polymer Science, Japan ,  The Society of Rheology, Japan ,  The Japanese Socirty for Food Science and Technology ,  日本食品機械研究会 ,  日本油化学会 ,  日本応用糖質科学会 ,  日本人間工学会 ,  日本音響学会 ,  日本食品工学会 ,  日本官能評価学会 ,  日本食品保蔵科学会 ,  米国穀物化学会 ,  食品の物性に関するシンポジウム ,  高分子学会 ,  日本レオロジー学会 ,  日本食品科学工学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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