Pat
J-GLOBAL ID:200903058181004316

生鮮魚介類の鮮度保持剤および鮮度保持方法

Inventor:
Applicant, Patent owner:
Agent (1): 須磨 光夫
Gazette classification:公開公報
Application number (International application number):2002026058
Publication number (International publication number):2003225047
Application date: Feb. 01, 2002
Publication date: Aug. 12, 2003
Summary:
【要約】【課題】 生鮮魚介類の鮮度低下を抑制し、保持するための鮮度保持剤を確立し、当該保持剤を用いる生鮮魚介類の鮮度保持方法を提供すること。【解決手段】 α,α-トレハロースとともに有機酸及び/又はポリフェノールを含有する鮮度保持剤、並びに当該鮮度保持剤を含有する水溶液に生鮮魚介類を浸漬処理する鮮度保持方法を提供する。
Claim (excerpt):
α,α-トレハロースとともに有機酸及び/又はポリフェノールを有効成分として含有する生鮮魚介類の鮮度保持剤。
IPC (2):
A23B 4/00 ,  A23B 4/08
FI (5):
A23B 4/08 D ,  A23B 4/08 H ,  A23B 4/08 Z ,  A23B 4/00 Z ,  A23B 4/00 H
Patent cited by the Patent:
Cited by examiner (10)
Show all

Return to Previous Page