Rchr
J-GLOBAL ID:201301048545873498   Update date: Apr. 10, 2024

Ando Akira

アンドウ アキラ | Ando Akira
Affiliation and department:
Job title: professor
Homepage URL  (1): https://www.aasa.ac.jp/faculty/department/nutrition/index.html
Research keywords  (4): トマト ,  乳酸菌 ,  vegetable quality ,  パン酵母
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2011 - 2013 Elucidation of repair mechanism for oxidative damage in budding yeast based on genome-wide phenotype analyses
  • 2008 - 2009 Elucidation of oxidative stress damage repair mechanism of budding yeast based on comprehensive phenotype analysis.
Papers (38):
MISC (64):
more...
Patents (4):
Lectures and oral presentations  (55):
  • 生食用トマトにおける食味食感の機器分析による客観化-機器分析値と官能評価データとの相関性-
    (日本食品科学工学会大会講演集 2019)
  • ホウレンソウ中のルテイン,シュウ酸,硝酸イオンに及ぼす調理法の検討
    (日本食品科学工学会大会講演集 2019)
  • 生食用トマトの官能評価法の開発と官能特性プロファイルの作成
    (日本食品科学工学会大会講演集 2019)
  • ホウレンソウの茹で調理におけるルテイン,シュウ酸,硝酸イオンの変動
    (日本食品科学工学会大会講演集 2018)
  • 品種および収穫時期の異なるトマトの官能評価
    (日本家政学会大会研究発表要旨集 2018)
more...
Professional career (1):
  • 博士(農学) (北海道大学)
Work history (6):
  • 2024/04 - 現在 Aichi Shukutoku University
  • 2021/04 - 現在 National Agriculture and Food Research Organization Institute of Vegetable and Floriculture Science, NARO Senior researcher
  • 2012/10 - 2021/03 独立行政法人農研機構 野菜花き研究部門 品質機能ユニット 上級研究員
  • 2005/10 - 2012/09 独立行政法人 農研機構 食品総合研究所 酵母ユニット 研究員→主任研究員
  • 2005/04 - 2005/09 独立行政法人 食品総合研究所 酵母研究室 特別研究員
Show all
Committee career (2):
  • 2015/04 - 現在 日本食品科学工学会中部支部会 運営委員
  • 2015/04 - 現在 日本食品科学工学会 英文誌編集委員
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page