Rchr
J-GLOBAL ID:200901037103481030   Update date: Sep. 20, 2022

Watanabe Tatsuo

ワタナベ タツオ | Watanabe Tatsuo
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Other affiliations (1):
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (8): 酵素合成 ,  エネルギー代謝 ,  香辛料 ,  トウガラシ ,  enzymatic synthesis ,  energy metabolism ,  spice ,  hot pepper
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • トウガラシ成分の生理作用
  • Physiological action of constituents of peppers
  • Enzymatic synthesis of Bioactive compounds
Papers (12):
MISC (38):
Books (6):
  • スパイスなんでも小事典 おいしくて体によい使い方
    講談社ブルーバックス 2011
  • スパイス・ハーブの機能と最新応用技術
    シーエムシー出版 2011
  • トウガラシ辛味の科学 増補改訂版(共著)
    幸書房 2008
  • Red Peppers-Science of Pungency
    2000
  • 近赤外分光器(共著)
    魚介類の鮮度判定と品質保持 1995
more...
Education (3):
  • 1983 - 1988 Kyoto University Graduate School of Agriculture Divisiont of Food Science and Technology
  • - 1988 Kyoto University Graduate School, Division of Agriculture
  • 1976 - 1980 Tohoku University Faculty of Science Department of Chemistry
Professional career (1):
  • (BLANK) (Kyoto University)
Work history (3):
  • 2006/04 - 2016/03 University of Shizuoka School of Food and Nutritional Sciences professor
  • 1995/04 - 2006/03 University of Shizuoka School of Food and Nutritional Sciences Associate professor
  • 1988/04 - 1995/03 University of Shizuoka School of Food and Nutritional Sciences Assistant professor
Committee career (4):
  • 2009/06 - 現在 日本食品・機械研究会 理事
  • 2007 - 日本香辛料研究会 役員
  • 2007 - 日本農芸化学会 代議員
  • 2005 - 日本栄養・食糧学会 評議員
Association Membership(s) (4):
The Japanese Society of Food Engineering ,  日本香辛料研究会 ,  日本農芸化学会 ,  日本栄養・食糧学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page